Chocolade, een niet te missen ingrediënt in de bakkerswereld. Perfect voor allerlei baksels, omdat het op talloze manieren te gebruiken is en er verschillende smaken bestaan. We zetten 7 heerlijke chocoladerecepten voor je op een rijtje, die ook nog eens makkelijk te bereiden zijn. Smullen!
Chocolate chip cookies
Chocolate chip cookies: heerlijk voor bij de koffie of thee. Lekker om te eten, maar ook nog eens leuk om te maken. Met dit recept worden ze lekker chewy. In dit recept gebruiken we pure chocolade, maar je kunt dit ook een keer afwisselen voor een melk of witte variant.
Shortbread
Shortbread bestaat uit koek, karamel en niet te vergeten: chocolade! Het is ontzettend makkelijk om te maken, want je hebt er maar 4 ingrediënten voor nodig en je ‘bakt’ ze zonder oven.
Chocolade mousse
Een traditioneel maar heerlijk dessert: chocolademousse. Dit dessert is lekker in combinatie met vers fruit, maar je kunt ook chocolade druppels mengen door de mousse voor een extra bite. Het recept van Robèrt’s chocolademousse vind je hier.
Moelleux au chocolat
Een moelleux au chocolat is een chocolade cakeje waarbij de buitenkant gebakken is. De binnenkant is warm en vloeibaar. Daarom wordt ook wel eens een lavacakeje genoemd. Een machtig, maar heerlijk dessert.
Crispy chocolade taart
Binnenkort jarig of een feestje te vieren? Een chocoladetaart kan niet ontbreken. In deze taart zit een chocolade biscuit, glacage, bavarois én de taart wordt afgetopt met chocosnoepjes. Boordevol chocolade dus!
Chocoladebiscuit
Zelf experimenteren met chocoladetaart? Dat kan! Met het basisrecept voor chocoladebiscuit kun je alle taarten maken die je lekker vindt, handig voor alle creatieve bakkers onder ons. Wellicht lekker om dit met een cremeux of ganache te vullen. Van beiden vind je een recept hieronder. Natuurlijk is het chocoladebiscuit alleen ook al erg lekker!
Brownies
Het laatste recept kan niet ontbreken in deze lijst: brownies. Wij hebben de lekkerste en smeuïgste brownie-recepten voor jou geselecteerd. Bak je liever de klassieke brownie? Maak dan de brownies met koffie, maar laat de espresso weg.
Witte chocolade?
Misschien herken je het wel: je maakt de verpakking van een stuk chocolade open en het is wit uitgeslagen. Dat ziet er niet bepaald smakelijk uit en kan veel vraagtekens oproepen. Is het veilig om te eten? En hoe komt het op de chocolade? Je leest er alles over in dit artikel van MAX Vandaag.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.