Deze frisse, knapperige hap is lekker bij de borrel. Of als avondeten met een soepje erbij. We geven je 9 lekkere recepten!
1. Zonnige flammkuchen
Maak een zonnige en zomerse variant, met Turks brood als basis. De geitenkaas combineert heerlijk met vruchten. Eet smakelijk!
2. Rozemarijn en Gruyère
De volle smaak van Gruyèrekaas komt goed tot zijn recht op deze flammkuchen met Zwitserse tint.
3. Zalm flammkuchen
Heerlijke zilte smaken op een bodem van volkorenmeel. Zalmsnippers met crème fraîche, serrano ham en nog veel meer lekkers. Het proberen waard!
4. Flammkuchen met ui en spek
Een flammkuchen zoals hij hoort te zijn, luidde het jurycommentaar. Een klassieker met Gruyère, mascarpone en crème fraîche.
5. Tiroler invloeden
Voor deze variant wanen we ons even in Oostenrijk. Goede kwaliteit spek, Gruyèrekaas en mierikswortel zijn het geheim van de chef.
6. Zoete flammkuchen
Een knapperige bodem met frisse appels en romige mascarpone. Deze zoete traktatie doet het goed op elk moment van de dag!
7. Verleidelijk lekker
Verleidelijk lekker! Want wie kan een topping van gekruid lamsgehakt en granaatappel weerstaan? Je garneert ‘m met koriander.
8. Sweetie and meatie
Deze flammkuchen heeft een combinatie van smaken om u tegen te zeggen! Peren, ham, rucola, cranberry’s: alle facetten komen aan bod.
9. Flammkuchen Japanse stijl
Je zou hem bijna met stokjes eten! Deze Japanse variant op de flammkuchen. De bodem is zwart door het toevoegen van inktvisinkt.
Recept van Robèrt
Het verschil tussen pizzadeeg en flammkuchendeeg
Een flammkuchen lijkt een beetje op een pizza. Maar het verschil zit hem in het deeg. Pizzadeeg is een stuk dikker en door het gebruik van gist moet het ook rijzen. Bij flammkuchendeeg is dit niet het geval: je kunt het meteen gebruiken. En het is dunner en luchtiger.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.