E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

9x flammkuchen variatie

Ben jij ook zo dol op flammkuchen? Een flammkuchen, of tarte flambée, kun je maken in de oven. In deze recepten gebruik je een pizzasteen op de barbecue. Wist je dat er ook kant-en-klaar flammkuchen deeg bestaat?

flammkuchen-1920x1080

Deze frisse, knapperige hap is lekker bij de borrel. Of als avondeten met een soepje erbij. We geven je 9 lekkere recepten!

1. Zonnige flammkuchen

Maak een zonnige en zomerse variant, met Turks brood als basis. De geitenkaas combineert heerlijk met vruchten. Eet smakelijk!

Het recept

2. Rozemarijn en Gruyère flammkuchen

De volle smaak van Gruyèrekaas komt goed tot zijn recht op deze flammkuchen met Zwitserse tint.

Het recept

3. Zalm flammkuchenflammkuchen

Heerlijke zilte smaken op een bodem van volkorenmeel. Zalmsnippers met crème fraîche, serrano ham en nog veel meer lekkers. Het proberen waard!

Het recept

4. Flammkuchen met ui en spek

Een flammkuchen zoals hij hoort te zijn, luidde het jurycommentaar. Een klassieker met Gruyère, mascarpone en crème fraîche.

Het recept

5. Tiroler invloeden

Voor deze variant wanen we ons even in Oostenrijk. Goede kwaliteit spek, Gruyèrekaas en mierikswortel zijn het geheim van de chef.

Het recept

6. Zoete flammkuchen

Een knapperige bodem met frisse appels en romige mascarpone. Deze zoete traktatie doet het goed op elk moment van de dag!

Het recept

7. Verleidelijk lekker

Verleidelijk lekker! Want wie kan een topping van gekruid lamsgehakt en granaatappel weerstaan? Je garneert ‘m met koriander.

Het recept

8. Sweetie and meatie

Deze flammkuchen heeft een combinatie van smaken om u tegen te zeggen! Peren, ham, rucola, cranberry’s: alle facetten komen aan bod.

Het recept

9. Flammkuchen Japanse stijl

Je zou hem bijna met stokjes eten! Deze Japanse variant op de flammkuchen. De bodem is zwart door het toevoegen van inktvisinkt.

Het recept

Recept van Robèrt

met asperges en rode ui

Het verschil tussen pizzadeeg en flammkuchendeeg

Een flammkuchen lijkt een beetje op een pizza. Maar het verschil zit hem in het deeg. Pizzadeeg is een stuk dikker en door het gebruik van gist moet het ook rijzen. Bij flammkuchendeeg is dit niet het geval: je kunt het meteen gebruiken. En het is dunner en luchtiger.

Toch liever pizza maken?

Pizza Robèrt recept

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.