Een basisrecept voor een lekkere boterkoek mag natuurlijk niet ontbreken in je receptenboekje. Dat vindt Robèrt ook! Daarom deelt hij zijn basisrecept voor de lekkerste boterkoek.
Ingrediënten voor het basisrecept:
- 150 gram boter
- 75 gram witte basterdsuiker
- 75 gram kristalsuiker
- 2 eieren
- 175 gram patentbloem
- 1 snuf zout
- 1 scheutje melk
Met dit basisrecept maak je een heerlijke boterkoek. Liever variëren? Kies 1 van deze 3 lekkere recepten.
Boterkoek met appel en spijs
- Gebruik het basisrecept
- 2 appels
- 150 gram amandelspijs
Hoe maak je het:
Volg de stappen van het basisrecept. Zodra de koek in de vorm zit, verdeel je de amandelspijs over het deeg. Snijd de appel in dunne plakjes en steek deze in de amandelspijs, zodat ze een beetje vastzitten in de spijs. Strijk daarna het eimengsel over de boterkoek en volg het basisrecept verder.
Gember citroen boterkoek
- Gebruik het basisrecept
- Rasp van 1 citroen
- 2 eetlepels citroensap
- 50 gram gember
Hoe maak je het:
Volg de stappen van het basisrecept. Voeg de rasp, het sap en gember toe na de bloem en het zout. Kneed dit tot een gelijkmatig deeg. Volg hierna weer de stappen van het basisrecept. Bewaar wat van de rasp en gebruik het ter decoratie.
Amandel citroen boterkoek
- Gebruik het basisrecept
- Rasp van 1 citroen
- 2 eetlepels citroensap
- 100 gram amandelen
Hoe maak je het:
Volg de stappen van het basisrecept. Voeg de citroenrasp en -sap tegelijk met de bloem en het zout toe. Zodra dit goed gemixt is, voeg je amandelen toe. Bewaar ongeveer 20 gram van de amandelen voor de afwerking. Zodra het deeg in de vorm zit, decoreer je hem met de overgebleven amandelen. Volg hierna het basisrecept verder.
Boterkoek bewaren
De boterkoek kun je een week bewaren in een luchtdichte verpakking. Ook kan je boterkoek 2 tot 3 maanden invriezen.
Nog meer boterkoek bakken? Probeer ook dit recept van Robèrt van gevulde boterkoek.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.