Kaneel is een specerij die je in veel recepten en gerechten kan gebruiken. Een snufje op je appel, in je granola ontbijtje of in je koffie; je kunt er eindeloos mee variëren. Het is ook een graag geziene gast in onze baksels.
De gezondheidsvoordelen van kaneel
Naast dat kaneel heel veel doet voor de smaak van je baksels, heeft ook nog eens gezondheidsvoordelen. Volgens dit artikel van MAX Vandaag werkt het ontstekingsremmend, verhelpt het je slechte adem, remt het schimmels en en bacteriën én verkleint het de kans op hart- en vaatziekten.
Hoeveel kaneel mag je eten op een dag?
Volgens het Voedingscentrum is kaneel gezond, maar moet je er toch niet teveel van eten. Het bevat namelijk het stofje coumarine: een natuurlijke gifstof. Krijg je daar teveel van binnen? Dan kan dat schadelijke gevolgen hebben voor je gezondheid. Gelukkig zal dit niet voorkomen met een paar snufjes in een baksel.
Bakken met deze specerij
Kaneel is een heerlijke toevoeging aan heel veel baksels. We zetten een aantal lekkere recepten voor je op een rijtje.
Kaneelbroodjes
Niet te missen tijdens een lekkere lunch of ontbijt: Zweedse kaneelbroodjes. En goed nieuws, ze zijn helemaal niet moeilijk om te maken. Smeer croissantdeeg in met boter, suiker en kaneel en bak ze af in de oven. Makkelijk en super lekker.
Appel kaneel muffins
Ze smaken eigenlijk naar kleine appeltaartjes, deze muffins. Snel klaar, weinig ingrediënten nodig en vooral súper lekker. Met dit recept geniet je in een handomdraai van een muffin met appel!
Babka met pecannoten en rozijnen
Babka is een zoet, gevuld vlechtbrood, dat uit het Oosten van Europa komt. Deze variant in de vorm van een broodster heeft lekkere warme smaken met een rijke vulling van kaneel, pecannoten en rozijnen.
Suikerbrood
Wat is er lekkerder dan suikerbrood? Suikerbrood met sinaasappel en kaneelboter. Een leuk recept met een korte rijstijd en goed-gaargarantie.
Franzbrötchen
Franzbrötchen lijken een beetje een mix van de Scandinavische kaneelbroodjes en Franse croissants. Maar je vindt ze veel in het Duitse Hamburg. Heerlijk voor bij het ontbijt, maar ook als lekkernij bij de koffie.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.