Een taart met mooie versieringen doet het altijd goed op een feestje. En op een bruiloft al helemaal! Zo’n bruidstaart is niet goedkoop, maar je kunt hem ook zelf maken. Dat vereist natuurlijk wat oefening en tijd. Gelukkig hebben we Robèrt! Hij helpt je in zijn video op weg met handige en leuke decoratietips.
Zelf een bruidstaart versieren
Voor het beste resultaat leert Robèrt je een gevulde taart te versieren. Deze is opgebouwd uit verschillende lagen biscuit. Met deze tips maak je een mooie laagjestaart:
Tips voor een laagjestaart
Hier vind je het basisrecept voor biscuit. Vul de taart dan met een vulling naar eigen keuze, bijvoorbeeld met jam en een lekkere botercrème, nootjes en fruit. Dan is het tijd voor de decoratie!
Taart bekleden
Wil je een strakke bruidstaart, dan kun je hem bedekken met fondant of marsepein Je kunt fondant en marsepein zelf maken, maar je kunt het ook kant-en-klaar kopen.
Spuittechnieken
In de video maakt Robèrt roosjes van marsepein. Wil je liever aan de slag met rozen van botercrème? In de video spuittechnieken van Robèrt leer je hoe je die maakt.
Meer tips voor het decoreren van je taart:
We zetten ze hier voor je op een rij
Bruidstaart ideeën
Ga je trouwen, maar weet je nog niet wat je aan je gasten wil serveren? Van kleine bruidstaarten tot klassieke designs en van sweet tables tot de altijd populaire naked cakes: hier vind je de lekkerste en mooiste bruidstaart ideeën en alternatieven.
Heel Holland Bakt bruidstaarten
We zetten de 5 mooiste en lekkerste taarten, inclusief recepten, van onze bakkers voor je op een rijtje.
Het ontstaan van de bruidstaart
Janny legt uit hoe de trend van taart op een bruiloft is ontstaan. “Een huwelijksdag zit vol tradities en één van die tradities is natuurlijk de bruidstaart. Maar waar komt die traditie nu vandaan? Eén van de voorlopers van de bruidstaart zoals wij die nu kennen is waarschijnlijk een gebruik wat zowel de Grieken als de Romeinen hadden. Zij braken een baksel boven het bruidspaar en de kruimels zouden dan staan voor een vruchtbaar huwelijk. In de loop der eeuwen werd dat gebruik verder verspreid en namen mensen in alle landen taartjes mee voor het bruidspaar.
Waarschijnlijk is er toen ooit iemand begonnen met ze op te stapelen. En zo hebben wij de gestapelde bruidstaart gekregen. Tegenwoordig wordt die gestapelde taart niet alleen gemaakt voor bruiloften, maar worden ze ook bij babyshowers gebruikt en bij jubilea, of gewoon op een verjaardag.”
Voor de beste tips om die gestapelde taart te versieren geeft Robèrt je decoratietips. Die zie je in de video hierboven!
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.