In Nederland zijn er verschillende soorten kersen verkrijgbaar, elk met hun eigen smaak en formaat. Voor het bakken van cakes en taarten worden vaak amarena kersen gebruikt. Hoewel deze variant van nature zuur is, worden ze gezoet met suikersiroop voor een heerlijke smaak. Typische baksels zijn de kersenvlaai en de Schwarzwälder Kirsch, maar probeer ze ook eens te combineren met bijvoorbeeld zachte witte room, hazelnootschuim of slagroom!
Kun je kersen het hele jaar door kopen?
In de zomer is het uiteraard het lekkerst om verse kersen toe te voegen aan je baksels. Gelukkig groeien veel, voornamelijk zoete, kersensoorten goed in Nederland. In juni begint hier het echte kersenseizoen en kun je er tot en met augustus van genieten. Zijn er geen verse kersen verkrijgbaar, maar wil je toch aan de slag met deze rode vrucht? Kies dan voor diepvrieskersen en niet voor de vrucht uit blik. Uit blik bevatten ze namelijk veel vocht, waardoor je ze niet goed kan verwerken in je baksels.
1. Hazelnootschuim
De kersen in deze – al voorbeeldige – hazelnootschuimtaart vrolijken de boel nog eens extra op. In de zomer ga je natuurlijk voor verse. Decoreer de taart met chocolade en poedersuiker voor een extra feestelijk effect.
2. Appel-Kers Toren
Krokant van buiten, zacht van binnen. Deze macarons zijn precies zoals ze horen te zijn. De groene zijn gevuld met een lekkere frisse appelcrème, de paarse zijn gevuld met kersen botercrème en amarena kersen. Verras je familie of vrienden met deze spectaculaire en overheerlijke macarontoren.
Hulp nodig bij het maken van macarons? Robèrt legt je in zijn video stap voor stap uit hoe je mooie macarons maakt.
3. Kersentoe(t)
Marsepein, kandijkoeken, cranberry’s, zachte room en witte chocolade. Deze desserttaart is letterlijk de kers op de taart als je hem als toetje op de tuintafel zet.
4. Appel-kersen pie
Deze pie doet denken aan een vlaai. Het is een fraai deeg door de toevoeging van amandelmeel. De vogeltjes bovenop de taart, pikken een graantje mee van de crumble.
5. Kersengebakjes
Deze kersengebakjes zien er niet alleen uit als de vrucht, zo smaken ze ook! Ze zijn gevuld met een kersencremeux en -mousse, amarena kersen en worden omhuld in een glanzend jasje van gelei. Een uitdagend, maar erg lekker gebakje om te maken.
Zijn kersen gezond?
Hoe gezond zijn ze eigenlijk? Janny van der Heijden vertelt meer over deze vrucht op MAX Vandaag.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.