Deze Franse klassieker is lekker bij een kopje koffie of thee, of als afsluiter van een uitgebreid avondje tafelen. Daar in Frankrijk kennen ze hem als de tarte au citron meringue en in ’t Engels noem je het een lemon meringue pie. Hier vind je de allerlekkerste recepten uit de Heel Holland Bakt tent.
1. Citroen basilicum meringuetaart
Ben je op zoek naar een verfrissende taart? Probeer dan eens deze citroen-basilicum meringuetaart. De vulling van frisse citroenmousse, kruidige basilicumgel en zoete meringue maakt deze taart echt heel erg lekker.
2. Meringuetaart met frambozenmousse
Verwen je vrienden of familie met deze heerlijke taart. De vulling van citroenmousse, frambozenmousse en lemon curd maakt ‘m onweerstaanbaar lekker. En het is ook nog eens een pareltje om te zien!
3. Meringuetaart met limoncello
Citroenliefhebbers opgelet! Deze frisse taart zit boordevol citroenen en is afgetopt met Italiaanse meringue. Wil je meteen aan de slag met deze taart? Koop dan limoncello in de winkel en duik gelijk de keuken in. Maar heb je iets meer tijd? Maak dan je eigen limoncello, dat maakt de taart nog lekkerder.
4. Mango-lemon meringue
In het zonnetje genieten van een zelfgemaakt stukje taart? Ga dan aan de slag met deze tropische meringuetaart, gevuld met kokos banketbakkersroom, mangogelei en citroen curd. De krokante sloffenbodem met een vleugje kokos maakt de taart helemaal af! Voor de liefhebbers van een goede slof.
5. Vegan citroen meringuetaart
Een vegan citroen meringuetaart? Jazeker! Hoewel eieren, boter en gelatine de basis vormen voor een klassieke citroen meringuetaart, gebruik je deze ingrediënten niet in dit recept. Voor het maken van de meringue gebruik je geen eieren, maar aquafaba. Dit is het uitlekvocht van kikkererwten. Klinkt misschien gek, maar is het proberen zeker waard!
Zit het recept dat je wil maken er niet tussen? Hieronder vind je nog meer lekkere Heel Holland Bakt- merinugetaarten!
Citroen meringuetaart bewaren
Komt de meringuetaart niet helemaal op? Geen probleem! Je kan de taart ongeveer 2 tot 3 dagen bewaren in de koelkast, zodat je extra lang kunt genieten van je zelfgemaakte baksel. Welke citroen meringuetaart ga jij maken?
Het maken van de perfecte meringue kan nog best wel een uitdaging zijn. Dankzij deze tips van Robèrt kan het bijna niet mislukken.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.