Een goede taart hoeft niet 10 lagen te hebben, of uit heel veel ingrediënten te bestaan. Soms geldt ook voor taarten: less is more. Hoe bak je makkelijk een taart?
Een zelfgemaakt baksel op tafel zetten is natuurlijk het allerleukst wanneer er iets te vieren valt, er visite langskomt of om iemand blij mee te maken. Heb je geen uren de tijd om in de keuken te staan? Of heb je lastige technieken nog niet onder de knie? Probeer dan een makkelijk recept! Klaar in een handomdraai én reuzelekker.
Hoe maak je een makkelijke taart tóch bijzonder?
Een gemakkelijke taart hoeft niet saai te zijn. Versier hem bijvoorbeeld met een laagje chocolade (die je au bain-marie smelt). Voeg daar weer lekkere nootjes, rozenblaadjes, fruit of eetbare bloemen aan toe. Zo ziet je taart er op een gemakkelijke manier toch heel feestelijk uit. Maar je kunt natuurlijk ook decoraties maken van chocolade. Robèrt laat je in onderstaande video zien hoe je dat doet.
Je kunt ook aan de slag met gekleurde meringue toefjes, eetbare verf of een krijtbord uitstraling op je taart.
1. Chocoladebiscuit
Chocolade is altijd goed. Gebruik dit basisrecept om een heerlijke chocoladebiscuit te maken. Versier de taart met een laag chocolade en maak het af met nootjes of ander lekkers.
2. Taart met kletskoppen
Een heerlijk romige karamel-kaneel-mousse op een zachte amandelcake met knapperige kletskopjes. Dat klinkt alleen al heerlijk. (Kletsk-)op voor je het weet. In dit recept maak je de kletskoppen zelf, maar heb je minder tijd? Dan kun je ze ook kopen en toevoegen aan je zelfgemaakte taart.
3. Vegan, gluten- & suikervrije cheesecake
Een gluten- en suikervrije cheesecake, zonder kaas (!), die wél heerlijk smaakt? Zacht, fris en romig: dat is de taart. Je maakt hem heel makkelijk van dadels, cashewnoten en fruit.
4. Mango-lassi cheesecake
Deze mango-lasso cheesecake heeft een heerlijke frisse smaak. Gevuld met mango, limoen, munt en kokos.
5. Pavlova
Deze taart is gegarandeerd een succes voor de advocaat liefhebber, In combinatie met rood fruit en advocaat smaakt deze pavlova namelijk extra goed. Je maakt hem door meringue te bakken en de taart te vullen met advocaat.
Pavlova met rood fruit en advocaat
6. Chocoladetaart met frambozen
Chocoladeliefhebbers opgelet! De chocolade in combinatie met de frisse frambozen zorgt voor een heerlijke samenhang. Een taart om je vingers bij af te likken!
7. Appeltaart
Iedere zichzelf respecterende thuisbakker hoort een goed recept voor klassieke appeltaart in zijn of haar repertoire te hebben. En waarom niet deze? Altijd een succes.
8. Gluten- & lactosevrij: makkelijkste chocoladetaart
Glutenvrije en lactosevrije chocoladetaart: makkelijk en óh zo smeuïg. Een ware smaaksensatie met maar 2 ingrediënten! Makkelijker kan het niet.
Het recept voor de chocoladetaart
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.