Bij een mixer of een keukenmachine kun je verschillende opzetstukken gebruiken. Welk opzetstuk gebruik je voor welk soort beslag of deeg?
Kies je opzetstuk
1. Kneedhaak
De naam zegt het eigenlijk al: dit opzetstuk gebruik je om deeg te kneden. Best wel handig, want zo hoef je niet met je handen al dat zware werk te doen. Je zet simpelweg de machine aan het werk. Bij een handmixer zitten ook vaak 2 deeghaken. Perfect voor het maken van een brooddeeg of de bodem van een lekkere vlaai.
2. Garde of ballongarde
De garde gebruik je voor beslag dat luchtig moeten worden. Bijvoorbeeld bij het maken van meringue of het opkloppen van eieren. Gebruik dit opzetstuk liever niet voor beslag met boter, dat kan ervoor zorgen dat de garde breekt en dat is natuurlijk zonde.
3. Bisschophaak of vlindergarde
Deze platte menghaak gebruik je bijvoorbeeld om botercrème te maken. En dit opzetstuk is ook geschikt voor soezenbeslag en ganache. De bisschophaak is er voor deeg dat niet gekneed hoeft te worden, maar wel vermengd.
Zo maak je het perfecte koekjesdeeg
Robèrt legt je uit hoe je het lekkerste koekjesdeeg maakt.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.