Wat is royal icing?
Koekjes zijn soms net kleine kunstwerkjes. Dat kun je doen met allerlei kleurtjes en tekeningen. Wil je dit ook proberen? Ga dan aan de slag met royal icing, een soort zoet glazuur dat snel hard wordt. En gelukkig is het maken daarvan niet moeilijk!
Royal icing maken
Dit heb je nodig:
- 400 gram poedersuiker
- 10 gram eiwitpoeder
- Kleurstof (gel)
- +/- 60 milliliter water (of meer wanneer je het glazuur dunner wilt maken)
Zo maak je het:
- Meng het eiwitpoeder met de poedersuiker.
- Voeg daarna het water toe aan het mengsel. Opnieuw weer goed roeren tot alles vermengd is.
- Roer nu de kleurstof erdoorheen.
- Doe de glazuur in een spuitzak.
- Voor de randjes kun je het beste een klein spuitmondje gebruiken. Wil je het daarna opvullen? Wacht dan tot het randje iets gedroogd is. Je kunt eventueel met een satéprikker de glazuur een beetje ‘helpen’ te verdelen.
Het verschil tussen royal icing en frosting
Frosting is wat dikker en wordt vaak gebruikt voor het afsmeren van een taart. Bijvoorbeeld bij deze worteltaart. Royal icing is wat dunner en daar kun je gedetailleerder mee werken.
Welke koekjes zijn geschikt om te glazuren?
Het handigste zijn koekjes met een gladde en vlakke bovenkant, bijvoorbeeld zandkoekjes.
Ook spritsen zijn geschikt om te glazuren. Het handigste is dan om er bollen van te draaien en die iets plat te drukken, in plaats van je beslag op te spuiten met een spuitzak. Zo blijven ze vlakker en zijn ze makkelijker te decoreren.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.