E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Zo maak je de lekkerste scones met chocolate chips

Scones zijn perfect voor een lunch, ontbijt of Engelse high tea. Je maakt ze nóg lekkerder door er chocolate chips aan toe te voegen. Hier vind je het recept!

Chocolate chip scones

Bij het horen van chocolade als ingrediënt worden we gelijk enthousiast. Het maakt een koekje of ijsje vaak nog nèt even lekkerder. Deze keer verwerken we het in scones.

Zo maak je scones met chocolate chips

Dit heb je nodig:

  • 2,5 theelepel bakpoeder
  • 40 gram suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • snufje zout
  • 250 gram bloem
  • 50 gram boter
  • 100 milliliter karnemelk
  • 1 ei
  • Chocolate chips

Zo maak je het:

  • Doe het bakpoeder, de suiker, vanillesuiker, zout en bloem in een mengkom.
  • Voeg de boter toe en wrijf met de vingertoppen tot kruimelig deeg.
  • Voeg de karnemelk toe en kneed heel kort tot deeg.
  • Spatel de chocolate chips door het beslag.
  • Bestrooi je werkbank met wat bloem en rol het deeg uit tot 2 centimeter dikte, maar druk niet te hard.
  • Steek met een uitsteker of rond glas rondjes uit het deeg en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Kluts het ei en bestrijk de rondjes met wat eigeel.
  • Bak de scones in circa 12 minuten goudbruin en gaar.
  • Laat de scones iets afkoelen.

Ook lekker:

Scones van Robèrt

Chocolate chip cookies

ijsjes én cheesecake met cookie dough

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.