E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

1001-nacht appelflappen

Overheerlijke suikervrije, vegan én lactosevrije appelflappen met dadels en filodeeg. Geniet van deze klassieker!

(101) reviews

Ingrediënten

Vulling

  • 5 dadels
  • 1 appels (bij voorkeur Goudrenet)
  • 3 eetlepels amandelmeel
  • snufje kaneelpoeder
  • snufje kardemompoeder
  • druppels oranjebloesemwater
  • scheutje zonnebloemolie

Deeg

  • 9 vellen filodeeg

Bereidingswijze

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Bekleed de baklplaat met bakpapier.

Vulling

  • Ontpit de dadels en snijd ze in dunne reepjes.
  • Snijd de appel in hele kleine blokjes.
  • Meng in een kom de dadels, appels, amandelmeel, kaneelpoeder, kaardemompoeder en oranjebloesemwater.

Deeg

  • Schenk een flinke scheut olie in een kommetje.
  • Snijd de vellen filodeeg in 3 stroken en vet ze met een kwast in.
  • Verdeel de vulling in de hoek van een strook.
  • Pak vervolgens de bovenste hoek en vouw het over de vulling, zodat er een driehoekje ontstaat rondom de vulling.
  • Pak de andere hoek en sla het om op de rest van de strook, zodat het driehoekje dikker wordt.
  • Herhaal dit met alle vulling en filodeeg tot het op is.
  • Vet beide kanten van de flappen met een kwast in.
  • Verdeel de flappen op de bakplaat en bak in circa 15 minuten goudbruin en gaar.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.