Deze cheesecake is klein, maar fijn. Wist je dat madeliefjes eetbaar zijn? De lichtzoete bloementjes zijn echte vitaminebommetjes.
Bakbenodigdheden
- Kommen
- Garde
- Weegschaal
- Staande mixer met toebehoren
- Steelpan
- Bakplaat
- Zeef
- Spatel
- Siliconen ringvorm
- Springvorm met een diameter van 20 centimeter
- Snijplank
- Foodprocessor
- IJsblokjes
Voorbereiding van de cheesecake
- Verwarm de oven voor op 160 graden.
- Week het gelatineblaadje in een bakje met koud water.
- Bekleed de bodem van een springvorm met een diameter van 20 tot 23 centimeter met bakpapier.
- Vet de springvorm in.
Cheesecake bodem
- Doe de kandijkoekjes in een foodprocessor en verkruimel ze.
- Verwarm de boter in een steelpan.
- Voeg de koekkruimels toe aan de boter.
- Verdeel de koekkruimels over de bodem van de springvorm en druk dit goed aan.
Roomkaasvulling
- Doe de monchou en kristalsuiker in een kom en meng dit tot een glad geheel.
- Voeg één voor één de eieren toe aan het mengsel.
- Voeg het vanille-extract toe aan het mengsel.
- Giet de vulling over de koekjesbodem.
- Bak de cheesecake gaar in 45 tot 50 minuten in de voorverwarmde oven.
- Haal de cheesecake uit de oven en laat het 4 uur afkoelen in de koelkast.
Balsamico glazuur
- Verwarm de balsamicoazijn in een steelpan.
- Voeg de honing, poedersuiker en een snufje zout toe.
- Laat het mengsel indikken tot een siroop.
Aardbeienring
- Verwarm de slagroom met de suiker en de aardbeien in een steelpan.
- Voeg het gelatineblaadje toe en haal de steelpan van het vuur.
- Giet het mengsel in een bakvorm en zet het in de vriezer.
Opbouw van de cheesecake
- Decoreer de cheesecake met plakjes verse aardbeien, de aardbeienring, eetbare bloemen en besprenkel de taart met het balsamico-glazuur.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.