Algerijnse kransekake met citroen en oranjebloesem
Deze Scandinavische kransekake wordt afgemaakt met de frisse smaken van citroen en oranjebloesem. Samen met de groen, wit en rode kleuren geeft dit de notenboom een Algerijnse twist.
Bakgereedschap
- Staande mixer met toebehoren
- Bakplaat
- Bakpapier
- Koekuitsteker hulst
Kransekake deeg
- Maal de pecannoten fijn.
- Voeg de gemalen pecannoten toe aan het amandelmeel en de poedersuiker.
- Voeg vervolgens de vanille, citroenrasp en het snufje zeezout toe en meng alles goed.
- Voeg de eiwitten toe en mix het tot een geheel.
- Zet het deeg in de koelkast.
- Besmeer de bakplaten met boter en griesmeel.
- Zet het deeg in het koekjespistool en spuit lange slierten.
- Maak ringen van de slierten deeg en leg ze op de bakplaat.
- Bak de koekjes in 10 tot 15 minuten af in de voorverwarmde oven.
- Laat de kransekake vormen vervolgens afkoelen op een rooster.
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 150 graden.
Royal icing
- Doe het eiwit en het citroensap in een kom.
- Voeg de poedersuiker toe en blijf roeren.
- Voeg het oranjebloesemwater en het oranjebloesemextract toe en meng.
Opbouw
- Haal de kransekake uit de oven en zet het op een rooster om af te koelen.
- Stapel de koekringen op elkaar van groot naar klein.
- Gebruik de royal icing om de ringen vast te plakken.
- Rol de groene fondant uit.
- Maak hulstblaadjes van de groene fondant met behulp van de koeksteker.
- Maak 3 rode bolletjes voor elk hulstblaadje en plak ze met water op de blaadjes.
- Maak kleine bolletjes van groene fondant voor de kerstballen, smeer ze in met eetbare lijm en doop ze in eetbare glitter.
- Rol 2 lange sliertjes van witte en rode fondant en twist ze in elkaar.
- Snijd stukjes van 5 centimeter en buig het einde om om zuurstokken te maken.
- Plak de decoraties op de kransekake.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.