Bakgereedschap
- Taartkarton 16 x 16 centimeter (3x)
- Taartring 16 x 16 centimeter (3x)
- Bakplaat (2x)
- Keukenmachine met toebehoren
- Steelpan
- Handmixer
- Garde
- Zeef
- Paletmes
- Kwastje
- Spuitzakken
- Spuitmondje 13 (2x)
- Spuitfles.
Voorbereiding
- Bekleed een bakplaat met bakpapier (2x).
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Leg een spuitzak met spuitmond 13 klaar (2x).
Amandelcake
- Meng het amandelmeel, tarwebloem en 100 gram suiker.
- Voeg al mixend de eieren, per 2 toe.
- Meng tot een glad mengsel.
- Klop in een andere kom de eiwitten tot zachte pieken.
- Voeg hier beetje bij beetje de overige 50 gram suiker aan toe en klop tot stijve pieken.
- Meng de opgeklopte eiwitten in delen door het amandelmengsel.
- Verdeel het beslag over 2 bakplaten met bakpapier.
- Bak de cakes in 15 minuten op 180 graden gaar.
- Bestrooi een los bakpapier met poedersuiker.
- Bestrooi de cakeplakken gelijk met poedersuiker als ze uit de oven komen.
- Stort ze ondersteboven op het bakpapier.
- Verwijder direct het bakpapier van de onderkant van de cakes.
Passievruchtencurd
- Verwarm de puree met de suiker, water, zout en maïzena tot het mengsel dik wordt.
- Klop de eidooiers los.
- Giet een scheutje van de warme puree bij de eidooiers en roer door.
- Giet alles terug in de pan en roer nog 2 minuten door.
- Roer er de boter in blokjes door tot hij volledig is gesmolten.
- Giet op een plat bord, bedek met plastic en laat afkoelen.
Opgeklopte ganache
- Breng de slagroom aan de kook.
- Hak de chocolade in kleine stukjes.
- Giet de warme slagroom over de chocolade, laat 1 minuut staan en roer glad met een garde.
- Dek af en zet in de koelkast.
- Klop de ganache luchtig als hij volledig is afgekoeld.
- Schep de ganache in de spuitzak met spuitmondje 13.
Passievrucht mousseline
- Klop de boter met de poedersuiker luchtig.
- Schep er de afgekoelde passievruchtencurd doorheen.
- Schep de mousseline in een spuitzak met spuitmond 13.
Trempeersiroop
- Breng de suiker met het water aan de kook.
- Laat iets indikken en koel vervolgens af.
- Giet mengsel in een spuitfles.
Melkchocolade ganache met nootjes
- Hak de hazelnoten fijn.
- Hak de chocolade fijn.
- Breng de slagroom aan de kook.
- Giet de warme slagroom over de chocolade, laat 1 minuut staan en roer glad met een garde.
- Roer er 100 gram fijngehakte nootjes doorheen. De rest is voor garnering.
Witte chocolade glazuur
- Giet wat water bij het gelatinepoeder en zet even opzij.
- Giet de rest van het water bij de suiker en de gecondenseerde melk in een steelpan.
- Verwarm op laag vuur tot de suiker is opgelost.
- Roer er de gelatine door.
- Hak de chocolade fijn.
- Giet het warme mengsel over de chocolade, laat 1 minuut staan en roer glad met een garde.
- Verdeel het mengsel over 2 kommen.
- Kleur de ene wit en de andere lichtgeel.
- Laat afkoelen, dek af met plastic.
- Wanneer afgekoeld tot ongeveer 30 graden kun je het over de kubusjes gieten.
Chocoladeglazuur
- Week de gelatine in koud water.
- Breng het water met de suiker en de glucose aan de kook.
- Zeef de cacao.
- Giet langzaam het suikerwater bij de cacao.
- Roer goed door met een garde.
- Knijp de gelatine uit en roer door de glazuur.
- Haal het mengsel door een zeef.
- Dek af met plastic en laat afkoelen tot ongeveer 30 graden
Samenstellen
- Steek of snijd 6 vierkanten van 16 x 16 centimeter uit het biscuit.
- Leg een plak biscuit in de 16 x 16 taartvorm op een taartkarton.
- Trempeer het biscuit met de siroop.
- Giet er een laagje melkchocolade ganache op.
- Hierop een laagje opgeklopte ganache.
- Leg hier weer een laag biscuit op en trempeer weer.
- Verdeel hier een laagje passievruchtencurd op.
- Bovenop komt een laag mousseline.
- Strijk de bovenkant glad.
- Zet de taartvorm in de vriezer.
- Snijd de taart in 9 vierkantjes.
- Herhaal dit voor 3 taarten. Je hebt nu 27 kleine gebakjes.
- Plaats elk gebakje op een klein glaasje of rooster.
- Overgiet 9 gebakjes met de chocoladeglazuur, 9 met de witte glazuur en 9 met de gele glazuur.
- Spray de gele met velvetspray mat.
- Til ze voorzichtig op en laat ze op een plankje met bakpapier nog even opstijven in de vriezer.
- Plaats ze door elkaar op de presentatie plateaus.
- Versier ze met nootjes en bladgoud.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.