E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Amandelkoekjes

Deze krokante koekjes smaken heerlijk bij een dessert, maar zijn natuurlijk ook lekker uit het vuistje. Met behulp van een stok geef je ze de ronde vorm.

Koekjes
(60) reviews

Ingrediënten

Bereidingswijze

  • 100 gram amandelschaafsel
  • 120 gram suiker
  • 50 gram bloem
  • 1 mespunt zout
  • 20 milliliter water
  • 20 gram boter
  • 10 gram ei losgeklopt

Bereidingswijze

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 170 °C.

Bakgereedschap

  • Stok, bijvoorbeeld een bezem
  • Bakplaat
  • Paletmes

Bereidingswijze

  • Meng in een kom de amandelen, de suiker, de bloem en het zout.
  • Smelt de boter in een pan samen met het water.
  • Meng de gesmolten boter door het amandelmengsel
  • Roer tot slot de eieren erdoor.
  • Schep met een lepel bergjes beslag op de bakplaat en druk ze met een natte vork plat tot grofweg een rondje.
  • Bak de amandelkrullen op 170 °C, ongeveer 13 minuten.
  • Leg intussen de stok(ken) klaar.
  • Neem de amandelkrullen vrijwel direct na het bakken met een paletmes van de plaat en leg ze over een stok om af te koelen.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.