Bakgereedschap
- Keukenmachine
- Handmixer
- Mengkom
- Steelpan
- Suikerthermometer
- Oventhermometer
- Kwasten
- Taartkarton
- Deegkrabber
- 2 spuitzakken
- 2 spuitmondjes
- Paletmes
- 2 bakplaten
- Bakpapier
- Vershoudfolie
- Taartring 20 centimeter
- Taartring 18 centimeter
- Taartring 16 centimeter
- Taartkarton 20 centimeter
- Taartkarton 18 centimeter
- Taartkarton 16 centimeter
- 6 stevige rietjes
Voorbereiding
- Verwarm de (hete lucht) oven voor op 180 graden.
Harde wenerdeeg
- Meng in een mengkom bloem, bakpoeder, suiker en zout.
- Voeg boter en ei toe en kneed tot een soepel deeg.
- Verpak het deeg in vershoudfolie en laat 30 minuten in de koelkast rusten.
- Ga door met de biscuitbodem.
- Haal het deeg uit de koelkast en draai de oventemperatuur naar 200 graden.
- Bestuif het aanrecht met een beetje bloem.
- Rol het wenerdeeg dun uit en steek met de 3 verschillende taartringen, 3 cirkels uit.
- Bekleed 2 bakplaten met bakpapier en verdeel er de deegcirkels over.
- Plaats de bakplaten in de voorverwarmde oven en bak het deeg in 15 minuten gaar.
- Laat de plakken wenerdeeg afkoelen en bestrijk ze royaal met frambozenjam.
Biscuit
- Splits de eieren en voeg eiwitten aan een vetvrije mengkom toe, bewaar eigeel in een andere mengkom.
- Klop in de keukenmachine eiwitten met 130 gram suiker tot stijve pieken.
- Klop met een handmixer eigeel en 65 gram suiker romig.
- Spatel een beetje eiwit bij eigeel en maak familie. Schep het eigeelmengsel vervolgens bij de opgeklopte eiwitten en spatel door.
- Voeg de droge ingrediënten toe en spatel nogmaals goed door.
- Bekleed de taartringen met bakpapier en verdeel het biscuitbeslag over de taartringen.
- Plaats de biscuits in de voorverwarmde oven en bak in 25 minuten goudbruin en gaar.
- Ga verder met het wenerdeeg.
Duits schuim
- Draai de oventemperatuur naar 125 graden.
- Verwarm in een glazen kom eiwitten en suiker tot 45 graden en laat de suiker oplossen.
- Klop vervolgens het eiwitmengsel in de keukenmachine koel en tot een stevig schuim.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier, verdeel het schuim erover en strijk glad.
- Plaats de bakplaat in de voorverwarmde oven en bak in 60 minuten droog een gaar.
Chocoladecrème
- Breek de chocolade in stukken.
- Verhit een mengkom met de chocolade au bain-marie tot 45 graden en laat de chocolade smelten.
- Meng een derde deel van de gesmolten chocolade met de gelatinepoeder en voeg aan de rest van de gesmolten chocolade toe.
- Klop slagroom stijf en meng een derde van de slagroom met het chocolademengsel.
- Voeg het mengsel vervolgens weer terug bij de overige slagroom.
- Schep het de chocoladecrème in een spuitzak en bewaar tot gebruik in de koelkast.
Zwarte bessencrème
- Klop slagroom stijf.
- Verhit een pan met zwarte bessenpuree en gelatinepoeder tot 30 graden en meng goed.
- Voeg een derde deel slagroom aan de bessenpuree toe, meng goed en schep dit mengsel bij de overige slagroom. Spatel nogmaals goed door.
- Schep het de zwarte bessencrème in een spuitzak en bewaar tot gebruik in de koelkast.
Decoreren/ afwerken
- Snijd de biscuits doormidden.
- Leg 1 laag biscuit op de juiste maat taartkarton.
- Volg met de juiste maat wenerdeeg, spuit er een laag zwarte bessencrème op en dek af met de tweede laag biscuit.
- Stapel de 3 taarten, van groot naar klein, op elkaar.
- Breek vervolgens de merengue in ongelijke stukken.
- Strijk tot slot de taarten af met de chocoladecrème en plak daar de merengue tegen.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.