E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Åppelcarré’s, Käneelslåkkn en Fråmbøsflūpje

Guido

Recept van
Guido

Brood
(1) reviews

Ingrediënten

Deeg

  • 500 gram sterke bloem
  • 26 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 26 gram verse gist
  • 10 gram basterdsuiker
  • 1 ei
  • 230 gram koud water
  • 10 gram zout
  • 200 gram koude roomboter

Äppelcarré

  • 1 appel
  • 1 peer
  • 50 gram rozijnen
  • 50 gram bruine suiker
  • 4 gram zout
  • 2 eetlepels bruine rum
  • 1 mespuntje kaneel
  • 1 mespuntje kardemom
  • 1 mespuntje koek-speculaaskruiden
  • 1 theelepel anijszaadpoeder
  • 1 limoen (sap)
  • 200 gram amandelspijs
  • 1 ei

Kaneelrollen

  • 70 gram pecannoten
  • 90 gram bruine suiker
  • 10 gram maple syrup
  • 50 gram boter
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel koek-speculaaskruiden
  • kaneelsuiker

Frambozenschuitjes

  • 375 gram melk
  • 40 gram suiker
  • 40 gram custard poeder
  • 1 vanillestokje
  • 1 eetlepel bruine rum
  • 100 gram frambozen
  • 1 ei losgeklopt
  • 50 gram suiker

Garnering

  • 50 gram abrikozenjam
  • 100 gram poedersuiker
  • water

Bereidingswijze

Deeg

  • Doe bloem, boter, gist, basterdsuiker, ei, water en zout in een mengkom en kneed tot een egaal deeg.
  • Laat 60 minuten rusten in de koelkast.
  • Snijd de koude boter in blokjes.
  • Haal het deeg uit de koelkast en rol uit tot een grote lap.
  • Verdeel de boterblokjes erover en vouw in drieën.
  • Laat weer 30 minuten rusten in de koelkast.
  • Haal uit de koelkast, draai een kwartslag, rol uit en vouw opnieuw in drieën.
  • Herhaal dit proces nog twee keer.
  • Verdeel het deeg in drieën.
  • Laat rusten in de koelkast tot gebruik.
  • Verwarm de oven voor op 200°C.

Äppelcarré

  • Schil de appel en peer, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes.
  • Doe in een mengkom en voeg rozijnen, suiker, zout, rum en kruiden naar smaak toe. Meng goed door.
  • Besprenkel met limoensap.
  • Kneed amandelspijs los.
  • Rol het deeg uit tot een dunne vierkante lap.
  • Verdeel het spijs over de bodem.
  • Verdeel hier de vulling overheen.
  • Vouw dicht en druk de randen goed aan.
  • Kluts het ei en bestrijk het deeg hiermee.
  • Leg op een beklede bakplaat.
  • Zet in de oven en verlaag de oventemperatuur naar 180°C.
  • Bak in 25 minuten krokant en bruin.
  • Laat afkoelen.
  • Snijd in stukken voor serveren.
  • Verhoog de oventemperatuur weer naar 200°C.

Kaneelrollen

  • Smelt boter en suiker samen in een pannetje.
  • Voeg vervolgens alle specerijen en maple syrup toe.
  • Rol de deegplak uit tot een lange rechthoekige lap.
  • Smeer de stroop over het deeg en rol strak op.
  • Snijd de rol in stukken.
  • Leg op een beklede bakplaat.
  • Bestrijk met ei en strooi kaneelsuiker eroverheen.
  • Zet in de oven en verlaag de oventemperatuur naar 180°C.
  • Bak in 25 minuten bruin.
  • Laat afkoelen op een rooster.
  • Verhoog de oventemperatuur weer naar 200°C.

Frambozenschuitjes

  • Rol het deeg uit en snijd er kleine vierkantjes uit.
  • Vorm de vierkantjes tot kleine schaaltjes.
  • Maak een papje van een scheutje melk en custardpoeder.
  • Verwarm overige melk, suiker en merg uit het vanillestokje in een pannetje op laag vuur.
  • Schenk wat hete melk bij het custardpapje. Klop even door.
  • Schenk vervolgens alles terug in de pan en laat even koken tot het indikt.
  • Voeg rum als laatste toe.
  • Schenk op een diep bord en laat afkoelen.
  • Klop de koude banketbakkersroom even door en doe in een spuitzak.
  • Spuit een toefje room in de schaaltjes.
  • Leg de schaaltjes op een beklede bakplaat.
  • Zet in de oven, verlaag de oventemperatuur naar 180°C en bak in 25 minuten bruin.
  • Haal uit de oven en laat even afkoelen.
  • Spuit nog een dopje room in de schaaltjes en decoreer met frambozen en wat suiker.

Garnering

  • Verwarm de abrikozenjam en abricoteer alle baksels.
  • Maak glazuur van poedersuiker en water. Doe in een spuitzakje met kleine spuitmond en decoreer de baksels hiermee.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.