Deeg
- Doe bloem, boter, gist, basterdsuiker, ei, water en zout in een mengkom en kneed tot een egaal deeg.
- Laat 60 minuten rusten in de koelkast.
- Snijd de koude boter in blokjes.
- Haal het deeg uit de koelkast en rol uit tot een grote lap.
- Verdeel de boterblokjes erover en vouw in drieën.
- Laat weer 30 minuten rusten in de koelkast.
- Haal uit de koelkast, draai een kwartslag, rol uit en vouw opnieuw in drieën.
- Herhaal dit proces nog twee keer.
- Verdeel het deeg in drieën.
- Laat rusten in de koelkast tot gebruik.
- Verwarm de oven voor op 200°C.
Äppelcarré
- Schil de appel en peer, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes.
- Doe in een mengkom en voeg rozijnen, suiker, zout, rum en kruiden naar smaak toe. Meng goed door.
- Besprenkel met limoensap.
- Kneed amandelspijs los.
- Rol het deeg uit tot een dunne vierkante lap.
- Verdeel het spijs over de bodem.
- Verdeel hier de vulling overheen.
- Vouw dicht en druk de randen goed aan.
- Kluts het ei en bestrijk het deeg hiermee.
- Leg op een beklede bakplaat.
- Zet in de oven en verlaag de oventemperatuur naar 180°C.
- Bak in 25 minuten krokant en bruin.
- Laat afkoelen.
- Snijd in stukken voor serveren.
- Verhoog de oventemperatuur weer naar 200°C.
Kaneelrollen
- Smelt boter en suiker samen in een pannetje.
- Voeg vervolgens alle specerijen en maple syrup toe.
- Rol de deegplak uit tot een lange rechthoekige lap.
- Smeer de stroop over het deeg en rol strak op.
- Snijd de rol in stukken.
- Leg op een beklede bakplaat.
- Bestrijk met ei en strooi kaneelsuiker eroverheen.
- Zet in de oven en verlaag de oventemperatuur naar 180°C.
- Bak in 25 minuten bruin.
- Laat afkoelen op een rooster.
- Verhoog de oventemperatuur weer naar 200°C.
Frambozenschuitjes
- Rol het deeg uit en snijd er kleine vierkantjes uit.
- Vorm de vierkantjes tot kleine schaaltjes.
- Maak een papje van een scheutje melk en custardpoeder.
- Verwarm overige melk, suiker en merg uit het vanillestokje in een pannetje op laag vuur.
- Schenk wat hete melk bij het custardpapje. Klop even door.
- Schenk vervolgens alles terug in de pan en laat even koken tot het indikt.
- Voeg rum als laatste toe.
- Schenk op een diep bord en laat afkoelen.
- Klop de koude banketbakkersroom even door en doe in een spuitzak.
- Spuit een toefje room in de schaaltjes.
- Leg de schaaltjes op een beklede bakplaat.
- Zet in de oven, verlaag de oventemperatuur naar 180°C en bak in 25 minuten bruin.
- Haal uit de oven en laat even afkoelen.
- Spuit nog een dopje room in de schaaltjes en decoreer met frambozen en wat suiker.
Garnering
- Verwarm de abrikozenjam en abricoteer alle baksels.
- Maak glazuur van poedersuiker en water. Doe in een spuitzakje met kleine spuitmond en decoreer de baksels hiermee.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.