E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Appeltaart met marsepeinbodem

Ruth

Recept van
Ruth

Taart
(54) reviews

Ingrediënten

Deeg

  • 200 gram koude ongezouten boter
  • 200 gram fijne tafelsuiker
  • 340 gram zelfrijzend bakmeel
  • snuf zout
  • 1.5 ei
  • 1 zakje vanillesuiker

Vulling

  • 2000 gram appels (bij voorkeur Goudrenet)
  • 1 citroen (sap)
  • 50 gram suiker
  • 2 theelepels kaneel (gemalen)
  • 3 eetlepels custardpoeder

Kruimelbovenkant

  • 100 gram ongezouten boter
  • 150 gram suiker
  • 200 gram patentbloem

Samenstellen

  • 75 gram marsepein

Bereidingswijze

Voorbereiding

  • Vet een springvorm met een diameter van 25 centimeter in en bestuif met bloem of bedek de bodem met bakpapier.
  • Verwarm de oven voor op 160°C.

Deeg

  • Doe alle ingrediënten in de kom en kneed tot een samenhangend deeg.
  • Vorm een bal van het deeg.
  • Laat afgedekt met folie in de koelkast rusten tot gebruik.

Vulling

  • Schil de appels en snijd in dunne plakjes.
  • Meng de appels met citroensap, suiker, kaneel en custardpoeder.
  • Zet weg tot gebruik.

Kruimelbovenkant

  • Doe alle ingrediënten in de kom.
  • Wrijf samen tot een kruimelig deeg.
  • Zet het in de koelkast tot gebruik.

Samenstellen

  • Haal het deeg voor de bodem uit de koelkast.
  • Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkbank.
  • Bekleed de bodem en de randen van de springvorm met het deeg.
  • Verkruimel de marsepein over de bodem.
  • Verdeel de appelplakjes over de marsepein.
  • Dek af met het kruimelmengsel.
  • Bak de appeltaart  in 75 minuten gaar.
  • Haal de appeltaart na baktijd uit de oven en laat het 5 minuten afkoelen in de springvorm.
  • Verwijder voorzichtig de springvorm en laat de taart verder afkoelen.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.