E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Appeltaart met notendeeg

Annelies

Recept van
Annelies

Taart
(50) reviews

Ingrediënten

Taartdeeg

  • 60 gram geroosterde blanke amandelen
  • 30 gram geroosterde walnoten
  • 30 gram geroosterde blanke hazelnoten
  • 100 gram koude ongezouten boter
  • 100 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 1 ei
  • 2 gram bakpoeder
  • 200 gram patentbloem
  • 0.5 theelepel vanillesuiker
  • snuf zout

Spijs

  • 150 gram gemalen amandelen
  • 150 gram fijne kristalsuiker
  • rasp van 1 citroen
  • 3 eieren

Vulling en samenstellen

  • 5 Jonagold appels
  • 5 gram kaneel (gemalen)
  • rasp van 1 citroen
  • rasp van 1 sinaasappel
  • 60 gram witte basterdsuiker
  • 100 gram blauwe rozijnen
  • 80 gram suiker
  • 1 eiwit
  • 150 gram amandelschaafsel

Bereidingswijze

Voorbereiding

  • Vet een springvorm in met een diameter van 20 centimeter en bestuif met bloem.
  • Verwarm de oven voorop 150°C (hetelucht).

Taartdeeg

  • Hak de geroosterde noten fijn.
  • Meng boter en suiker samen.
  • Voeg daarna ei, bakpoeder, bloem, vanillesuiker en zout toe en kneed samen met de gehakte noten tot een samenhangend geheel ontstaat.
  • Wikkel deeg in folie en laat zo lang mogelijk rusten in koelkast

Spijs

  • Hak gemalen amandelen met kristalsuiker, citroen rasp en 1 losgeklopt ei tot een stevige spijs.
  • Meng de spijs vervolgens los met eieren.

Vulling en samenstellen

  • Schil en snijd appels in partjes en meng met kaneel, suiker en citroen en sinaasappel rasp.
  • Haal het taartdeeg uit de koeling en bekleed de springvorm hiermee.
  • Spreid het spijs uit over de taartbodem tot 1 centimeter van de rand.
  • Strooi de rozijnen erover en de appels daarboven.
  • Meng amandelschaafsel met suiker en eiwit. Verdeel dit over de appelvulling.
  • Bak de taart 70-80 minuten gaar en krokant.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.