Bakgereedschap
- Pizzasteen
- Pizzaschep
- Deegroller
- Kom
Voorbereidingen
- Steek de barbecue aan en zorg voor flink wat hitte.
- Verwarm de pizzasteen minimaal 20 minuten voor gebruik.
Deeg
- Meng de ingrediënten met 125 milliliter water en kneed tot een droog en elastisch deeg.
- Verdeel het deeg in 2 gelijke bollen en laat een paar minuten rusten.
- Ga ondertussen verder met de topping.
- Bestuif het aanrecht met bloem en rol de deegbollen uit tot 2 plakken met een dikte van 2 millimeter.
- Bestuif de pizzaschep met bloem en leg de bodems hierop.
- Bestrijk de bodems met het crème fraîche-mengsel en volg met zalmsnippers, de augurken en de kappertjes.
- Plaats de flammkuchen op de voorverwarmde pizzasteen en bak ongeveer 20 minuten.
Topping
- Hak de kruiden fijn en meng met de crème fraîche, roomkaas en een scheutje wijn. Breng op smaak met zout en peper.
- Pel en snijd de ui in dunne ringen en de augurken in dunne plakjes.
- Ga verder met het deeg.
Afwerken/decoratie
- Garneer de flammkuchen met rucola.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.