E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Babyshowertaart

Aat

Recept van
Aat

Taart
(17) reviews

Ingrediënten

Voorbereiding

  • roomboter op kamertemperatuur

Cake

  • 15 eieren (op kamertemperatuur)
  • 450 gram kristalsuiker
  • 2 vanillestokjes
  • blauwe kleurstof
  • 450 gram patentbloem
  • 8 gram zout
  • roze kleurstof

Vulling

  • 14 gelatine blaadjes
  • 1 citroen
  • 750 gram aardbeien
  • 200 gram kristalsuiker
  • 200 milliliter water
  • 750 milliliter slagroom

Marsepein

  • 750 gram poedersuiker
  • 750 gram amandelmeel
  • 100 milliliter gepasteuriseerd eiwit

Botercrème

  • 500 gram ongezouten roomboter
  • 250 gram crisco
  • 700 gram poedersuiker
  • 2 vanillestokjes

Samenstellen

  • gekleurde muisjes
  • 1000 gram rolfondant met vanillesmaak
  • roze kleurstof
  • blauwe kleurstof

Bereidingswijze

Voorbereiding

  • Vet een springvorm in met (extra) hoge rand en diameter van 24 centimeter en een springvorm met (extra) hoge rand en diameter van 16 centimeter.
  • Bekleed de bodems met bakpapier.
  • Verwarm de oven voor op 155˚C.
  • Leg een rond steekvormpje met een diameter van 4 centimeter klaar.

Cake

  • Klop eieren samen met suiker en zout in een keukenmachine luchtig en wit.
  • Snijd vanillestokjes open en schraap met een scherp mes het merg er uit. Klop dit door het eimengsel.
  • Zeef de bloem boven een kom. Voeg zout toe.
  • Voeg na ongeveer tien minuten kloppen bloem toe aan het eimengsel. Spatel het er rustig doorheen tot een egaal beslag.
  • Voeg roze of blauwe kleurstof toe. Roer goed door.
  • Verdeel het beslag over de twee springvormen en bak de cakes in circa 40 minuten gaar.
  • Laat afkoelen op een rooster.

Vulling

  • Week de gelatineblaadjes circa tien minuten in koud water tot zacht.
  • Pers sap uit de citroen.
  • Maak de aardbeien schoon en snijd in stukjes.
  • Breng suiker en water aan de kook in een pan met dikke bodem. Laat suiker smelten en kook even door.
  • Voeg aardbeien en citroensap toe en kook tot puree, dit duurt ongeveer vijf minuten.
  • Zeef aardbeienpuree en vang de schone puree op in een kommetje.
  • Knijp de gelatine uit en meng dit door de aardbeienpuree. Roer goed door tot gelatine is opgelost. Laat afkoelen.
  • Klop slagroom stijf en breng op smaak en kleur met aardbeienpuree.

Marsepein

  • Doe poedersuiker, amandelmeel en eiwit in een keukenmachine. Mix tot een egaal marsepein.
  • Laat rusten in de koelkast.

Botercrème

  • Klop zachte boter los in een keukenmixer of gebruik een handmixer.
  • Voeg poedersuiker en crisco (vervang eventueel door roomboter) toe en mix goed door elkaar.
  • Snijd vanillestokjes open en schraap met een scherp mesje het merg er uit. Voeg toe aan de botercrème en mix nog even goed door.
  • Doe de botercrème in een spuitzak.

Samenstellen

  • Snijd beide cakes horizontaal in drie gelijke delen.
  • Begin met de grote cake.
  • Leg de bodem op een werkbank. Spuit botercrème langs de bovenrand van de cake. Spatel daarbinnen een laag slagroomvulling.
  • Steek met het vormpje een rondje uit het midden van de middelste cakelaag.
  • Leg de cake op de slagroomvulling en vul het gat met de gekleurde muisjes.
  • Bedek ook deze cakelaag met een rand botercrème en laag slagroom. Bedek het gat met muisjes ook met slagroom.
  • Leg de derde cakelaag erop en druk een beetje aan.
  • Strijk de hele taart af met een laag botercrème.
  • Rol een stuk van het marsepein uit tot een dunne ronde plak. Bekleed de taart hiermee.
  • Rol een stuk fondant uit tot een dunne ronde plak en maak de taart af met een laag fondant.
  • Herhaal met de kleine cake.
  • Stapel de kleine cake op de grote cake. Steek eventueel enkele prikkers in het midden van de grote cake om de kleine cake te ondersteunen.
  • Breng de overige marsepein op kleur met de kleurstoffen. Wikkel in huishoudfolie. Laat even rusten in de koelkast.
  • Rol de marsepein uit en druk er vlindertjes uit of kneed er bloemetjes van. Decoreer de taart hiermee.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.