De perfecte cake voor baklava liefhebbers! Maak deze cake als je zin hebt in de Turkse lekkernij, maar het ook leuk vindt er net een twist aan te geven.
Bakbenodigdheden
- Donut bakring met een diameter van 18 centimeter
- Flexibele steekring met een diameter van 16 tot 30 centimeter en een minimale hoogte van 4 centimeter
- Steekring met een diameter van 7 centimeter en een hoogte van 4 centimeter
- Staande mixer met toebehoren
- Blender
- Kwastje
- Zeef
- Steelpan
- Spatel
- Bakje met ijswater
- Taartrooster
- Deegkrabber
- Bakpapier
- Keukenthermometer
- Keukenweegschaal
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
Pistache baklava cake
- Doe de pistachenoten en de gedroogde rozenblaadjes in een keukenmachine en maal het fijn.
- Doe vervolgens de boter en en de kristalsuiker in een kom en meng dit tot een luchtig mengsel.
- Voeg één voor één de eieren toe.
- Voeg de fijngemalen pistachenoten en rozenblaadjes toe aan het mengsel.
- Zeef de bloem, bakpoeder en het zout boven het mengsel en vouw het met een spatel voorzichtig door het mengsel.
- Giet twee derde van het beslag in de grote donutvorm.
- Leg een bakpapiertje over de grote donutvorm en prik er gaatjes in.
- Bak de cake gaar in ongeveer 35 tot 40 minuten in de voorverwarmde oven.
- Laat de cake vervolgens 10 minuten koelen in de vriezer.
Chocolade-pistachelava
- Doe de slagroom en pistachepasta in een steelpan en verhit dit, maar laat het niet koken.
- Haal de steelpan van het vuur en voeg de witte chocoladedruppels toe.
- Roer dit mengsel door, totdat alle witte chocolade is opgenomen.
Gesuikerde rozen
- Klop 1 eiwit op en verdeel dit met een kwastje over de rozenblaadjes.
- Dip de rozenblaadjes in een bakje met fijne kristalsuiker.
- Leg de rozenblaadjes in de oven op 35 graden voor ongeveer 3 uur.
Opbouw van de baklava cake
- Leg de twee steekringen stevig op de bovenkant van de baklava cake. Zorg ervoor er geen gaatjes tussen de taart en de ringen te zien zijn.
- Giet voorzichtig de lava tussen de twee ringen.
- Strooi poedersuiker over de lava totdat alles wit is.
- Trek de twee steekringen voorzichtig omhoog en laat de chocolade uitdruipen.
- Decoreer de bovenkant van de cake met rozenblaadjes.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.