E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Balsamico-Aardbei en Basilicum-Polonaise

Anouk

Recept van
Anouk

Taart
(9) reviews

Ingrediënten

Polonaise

  • 4 eiwitten
  • 225 gram fijne kristalsuiker
  • 125 gram suikerbakkerspoeder
  • 0.5 eetlepel maïzena
  • 15 gram verse basilicum (min de blaadjes), plus wat extra voor garnering

Aardbeien-curd

  • 500 gram diepvries aardbeien
  • 2 eetlepels water
  • 4 eidooiers
  • 100 gram kristalsuiker
  • 70 gram ijskoude ongezouten boter

Mascarpone room

  • 250 gram mascarpone
  • 125 gram slagroom
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 40 gram suikerbakkerspoeder

Balsamico aardbeien

  • 1000 gram aardbeien
  • 4 eetlepel honing
  • 2 eetlepels balsamico azijn

Balsamico saus

  • 4 eetlepels honing
  • 2 eetlepels balsamico azijn

Samenstellen

  • 50 gram ongezouten pistachenoten (zonder schil en vel)
  • blaadjes basilicum

Bereidingswijze

Polonaise

  • Verwarm de oven voor op 110°C.
  • Bekleed twee bakplaten met bakpapier.
  • Maal de basilicum fijn (gebruik een klein beetje suiker als het niet lukt).
  • Klop de vier eiwitten in de keukenmachine tot wit en schuimig.
  • Voeg langzaam de fijne kristalsuiker toe en blijf kloppen tot het schuim stevig en glanzend is.
  • Zeef de poedersuiker en maïzena er bij. Vouw dit er voorzichtig doorheen.
  • Vouw tenslotte de basilicum er door.
  • Vul een spuitzak met een spuitmondje van 1,5 centimeter met het schuim.
  • Spuit een dichte meringuebodem, en drie bloem-ringen van wit schuim op de bakplaat.
  • Bak de meringue 40 minuten in de oven.
  • Haal de bakplaten na 40 minuten uit de oven en laat goed afkoelen.
  • Spuit een rand overgebleven eiwitschuim op de bodem en leg hier een ring op. Stapel zo de polonaise op.
  • Smeer de buitenkant mooi af met eiwitschuim.
  • Droog de polonaise nog eens 40 minuten in de warme oven.

Aardbeien-curd

  • Breng de aardbeien en het water in een sauspan aan de kook. Laat doorkoken tot de aardbeien helemaal zacht zijn.
  • Pers door een zeef en laat de puree wat afkoelen.
  • Meng de eidooiers met de kristalsuiker en aardbeienpuree.
  • Verwarm de curd vervolgens au bain-marie tot het dikker wordt en het mengsel ongeveer 72°C is.
  • Haal van het vuur en voeg de koude boter blokje voor blokje toe. Roer tot alle boter is gesmolten.
  • Stort het mengsel op een schaal, dek af met plastic en zet in de koelkast.

Mascarpone room

  • Klop slagroom met 3/4 van de suiker lobbig.
  • Sla de mascarpone los met vanille-extract en overige suiker.
  • Meng de twee door elkaar.
  • Vul een spuitzak met de room.

Balsamico aardbeien

  • Meng de honing met de balsamico.
  • Maak de aardbeien schoon en snijd in mooi partjes of plakjes.
  • Roer door het balsamico mengsel, dek af en laat marineren.

Balsamico saus

  • Kook honing en balsamico in tot een dikke pasta.

Samenstellen

  • Zet de afgebakken polonaise op de taartschaal.
  • Haal de curd uit de koeling en klop los.
  • Vul een spuitzak met curd.
  • Vul de polonaise als volgt:
  • een laag mascarponevulling
  • een laag curd
  • een laag aardbeien.
  • Herhaal tot de polonaise volledig is gevuld.
  • Strooi de overgebleven pistachenoten over de bovenkant.
  • Garneer met een paar mooie blaadjes basilicum.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.