Bakgereedschap
- Koekenpan
- 2 steelpannen
- Chopper
- Satéprikkers
- Kom
- Kwast
Voorbereidingen
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
Broodjes
- Kneed de bloem, zout, gist, 50 gram boter, ei, witte basterdsuiker en volle melk tot een elastisch deeg.
- Als het deeg losraakt van de kom, en je er een vliesje van kunt trekken, is het goed.
- Verdeel het deeg in 6 gelijke stukken en bol elk deel op.
- Laat 20 minuten rijzen op de werkbank onder een theedoek.
- Druk de bollen plat en bol ze nogmaals op. Bestrijk de broodjes met ei en geef een narijs in de rijskast van 30 minuten.
- Bak de broodjes in een voorverwarmde oven van 180 graden (conventioneel) af in 20 minuten.
- Rooster de sesamzaadjes.
- Smelt het restant van de boter en schep de vlokken eiwitten weg totdat de boter ‘geklaard’ is.
- Kwast de bovenkant van de broodjes in met geklaarde boter en bestrooi met een mengsel van de geroosterde sesamzaadjes en furikake.
Burgers
- .Snijd de sjalotjes en de sereh brunoise.
- Meng alle ingrediënten goed met elkaar, behalve de peper en het zout.
- Proef het mengsel en voeg zeezout en/of peper naar smaak toe.
- Verdeel in kleine burgers en bak in een koekenpan aan beide kanten bruin en gaar.
- De burgers zijn gaar als de kerntemperatuur van de burgers 70 graden heeft bereikt.
Zoetzure groente
- Snijd de wortel en rettich julienne.
- Doe ze in een kom en bestrooi met 5 gram zeezout en 5 gram suiker.
- Laat staan voor 15 minuten en was daarna goed met water.
- Doe ze in een kom met de azijn, het water en de overige suiker.
Afwerken/decoratie
- Snijd mooie krullen van de komkommer.
- Snijd de jalapeño in dunne plakjes.
- Meng de helft van de kewpie mayonaise met de sriracha.
- Maak elk broodje in deze volgorde op (van onder naar boven): pâté, kewpie mayonaise, komkommer, burger, zoetzure groente, koriander, kewpie met sriracha.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.