E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Basisrecept chocoladebiscuit

Robèrt geeft je het recept voor een perfect luchtig chocoladebiscuit. Bekijk onderin het recept ook hoe je een naturel biscuit maakt.

Taart
(230) reviews

Ingrediënten

Biscuit

  • 150 gram eiwit
  • 110 gram suiker
  • 100 gram eidooier
  • 8 gram maïzena
  • 90 gram patentbloem
  • 15 gram cacao

Bereidingswijze

Benodigdheden

  • Bakplaat, bekleed met bakpapier of een siliconenmatje

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 230 graden.

Chocolade biscuit

  • Zorg ervoor dat je kom en garde volledig vetvrij zijn.
  • Klop de eiwitten kort luchtig en voeg de suiker in gedeeltes toe. Klop de eiwitten nu volledig luchtig en stijf.
  • Klop de eidooiers los en spatel ze met de hand voorzichtig door de opgeklopte eiwitten, zodat de massa zo weinig mogelijk luchtigheid verliest.
  • Zeef de maïzena, de cacao en de bloem en voeg de ingrediënten samen.
  • Spatel dit door de eieren en suiker tot er een homogeen beslag ontstaat.
  • Giet het beslag op de bakplaat, strijk het uit en bak het op 230 °C, ongeveer 9 minuten. Laat afkoelen.
  • Haal het biscuit na het bakken direct van de bakplaat, anders verandert je biscuit in beschuit…

Naturel biscuit

  • Wil je liever naturel biscuit maken? Gebruik dan 105 gram patentbloem en geen cacao.

Bakken met biscuit?

Recept voor hazelnootrol van Robèrt

Recept voor Charlotte Russe 

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.