E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Basisrecept voor Brioche

Boter, boter en nog eens boter! Brioche is een van de favoriete broden van Robèrt, omdat het een fluweelzachte structuur heeft en lekker luxe is door de grote hoeveelheid boter die in het deeg gaat. Niks lekkerder dan ontbijten op zondagochtend met een vers gebakken brioche brood. Dit recept is daar perfect voor, omdat het deeg een nachtje in de koelkast moet rusten. Je kunt het dus de avond van tevoren bereiden en de volgende ochtend afbakken.

Brood
(221) reviews

Ingrediënten

Brioche deeg

  • 250 gram bloem
  • 75 gram desem
  • 20 gram witte basterdsuiker
  • 6 gram zout
  • 3 stuks ei
  • 4 gram verse gist
  • 120 gram boter (op kamertemperatuur)
  • 1 stuk ei losgeklopt

Bereidingswijze

Benodigdheden

  • Staande mixer
  • Cakeblik

Brioche deeg

  • Kneed in ongeveer 8 – 10 minuten op de hoogste snelheid van de mixer een deeg van alle ingrediënten, behalve de boter.
  • Tip: als je geen desem in huis hebt, laat het dan weg en gebruik 10 gram verse gist in plaats van 4 gram.
  • Voeg op lage snelheid de boter in blokjes toe.
  • Kneed tot je een soepel deeg hebt.
  • Laat het deeg afgedekt 30 minuten rijzen op kamertemperatuur.
  • Laat het daarna een nacht in de koelkast rusten.
  • Kneed het deeg de volgende dag goed door.
  • Als je vulling wilt toevoegen, dan kun je dat nu doen.
  • Verdeel het deeg in 6 stukken en bol elk stukje op.
  • Leg de bolletjes naast elkaar in een met boter ingevet bakblik.
  • Strijk het deeg af met het losgeklopte ei en laat het geheel nog 70 minuten narijzen.
  • Verwarm de oven ondertussen voor op 180 graden.
  • Bak de brioche in ongeveer 25 minuten gaar en goudbruin.
Probeer dit ook eens:

De lekkerste vullingen voor je briochebrood

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.