Benodigdheden
- Staande mixer met toebehoren
- 2 springvormen van ø 20 centimeter
- 2 bakplaten van 30 x 40 centimeter
- Bakpapier
- Spuitzakken
- Ronde spuitmondjes
- Handmixer
- Bakkwast
- Taartkarton van ø 20 centimeter
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 190 graden hetelucht.
- Bekleed de springvormen met bakpapier en vet ze goed in.
- Bekleed de bakplaten met bakpapier.
Perziken op siroop
- Leg de perziken 1 minuut in kokend water.
- Pel de perziken, halveer ze en verwijder de pitten.
- Snijd de vanillestokjes open en schraap het merg eruit
- Breng het water met de suiker, citroensap en vanillestokjes en -merg aan de kook.
- Voeg voorzichtig de halve perziken toe en laat ze ongeveer 10 minuten meekoken tot ze zacht zijn geworden.
- Laat de perziken afkoelen in de siroop.
Génoise beslag
Tip: Maak dit beslag in 2 delen in verband met de grote hoeveelheid.
- Smelt de roomboter en laat afkoelen.
- Klop de eieren met de suiker licht en schuimig.
- Zeef de bloem en spatel in meerdere keren door het beslag.
- Voeg de gesmolten boter toe.
- Spatel ook de perziksiroop door het beslag.
- Verdeel het beslag over 2 springvormen.
- Bak de génoises in ongeveer 40 minuten gaar en goudbruin.
- Laat de génoises vervolgens volledig afkoelen.
- Herhaal zodat je in totaal 4 biscuits hebt.
Dulce de leche
- Verhit de suiker in een steelpan tot hij goudbruin kleurt.
- Voeg de boter in blokjes toe en meng goed.
- Haal van het vuur en blus met de slagroom.
- Zet terug op laag vuur en roer tot een gladde karamel.
- Voeg de gecondenseerde melk toe.
- Blijf 20 – 30 minuten roeren tot er een gladde en dikke crème ontstaat.
- Voeg eventueel pectine toe als je meer binding nodig hebt.
Slagroom
- Klop alle ingrediënten tot een stevige room.
- Bewaar de slagroom in de koelkast.
Franse meringue
- Verwarm de oven op 90 graden.
- Klop de eiwit op tot witte stevige pieken.
- Voeg de poedersuiker toe en meng tot een geheel.
- Verdeel de meringue in 4 porties en kleur ze roze, bruin en geel. Laat een klein beetje meringue wit.
- Doe in spuitzakken.
- Spuit op de bakplaten met bakpapier roze bloemetjes, bruine boomtakken en gele meeldraden.
- Bak de meringue in ongeveer 40 minuten droog.
Opbouw
- Laat de perziken goed uitlekken en droog ze met keukenpapier.
- Snijd ze in kleine stukjes.
- Trempeer alle biscuits met de perziksiroop.
- Leg de eerste biscuit op een taartkarton.
- Verdeel daarop een dun laagje karamel.
- Verdeel hierover een laagje slagroom en stukjes perzik.
- Dek af met een biscuit en herhaal met dezelfde vulling.
- Ga door tot alle biscuits op zijn.
- Strijk de taart strak af met de slagroom.
- Decoreer de taart boven en rondom met de meringue bloemen.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.