Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 210°C.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Deeg
- Meng melk en water door elkaar en laat de gist hier in oplossen.
- Meng 120 maïsmeel met 280 gram tarwebloem.
- Voeg zout, basterdsuiker en boter door het meelmengsel. Kneed goed door elkaar zodat een kruimeldeeg ontstaat.
- Giet het gistmengsel er bij en kneed door elkaar. Kneed net zo lang door tot het een elastisch deeg is.
- Laat 20 minuten rusten.
- Deel het deeg in vier gelijke delen. Bol alles op.
- Maak een gaatje aan de onderkant en vul de helft van de broodjes met kikkererwtenvulling en de andere helft met de artisjokkenvulling.
- Plaats alles op een bakplaat en laat 30 minuten rijzen.
- Bak vervolgens in 12-14 minuten gaar.
- Smelt ondertussen de boter in een steelpannetje op laag vuur.
- Haal de broodjes uit de oven en bestrijk met gesmolten boter.
- Laat afkoelen op een rooster.
Kikkererwtenvulling
- Pureer de kikkererwten in de blender.
- Voeg knoflook, sesamzaad, kurkuma en citroen toe en pureer tot een smeuïg geheel.
- Voeg basilicum, bieslook en peterselie toe en pureer opnieuw.
- Breng de vulling op smaak met peper en zout.
Artisjokkenvulling
- Snijd de artisjokharten zeer fijn.
- Meng met uitgeperste knoflook en vadouvan kruiden.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.