Bloem
- Doe alle ingrediënten, behalve ei, zaden en pitten, bij elkaar in een mengkom en kneed tot een samenhangend deeg.
- Stort op een bestoven werkbank en kneed tot een mooi stevig deeg ontstaat waar u een vliesje mee kunt trekken.
- Bol op.
- Laat 20 minuten rijzen onder een vochtige theedoek op een warme plek.
- Verdeel het deeg in 6 delen en bol op.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Leg de broodbolletjes in een bloemvorm op de bakplaat.
- Kluts het ei en bestrijk de broodjes hiermee.
- Strooi maanzaad en zonnebloempitten over de broodjes.
- Laat 55 minuten rijzen.
- Verwarm ondertussen de oven voor op 200°C.
- Bak de bloem vervolgens in 25 minuten af.
- Haal uit de oven en laat afkoelen.
- Verhoog de oventemperatuur naar 240°C.
Pita
- Doe bloem, gist en zout in een kom.
- Schenk water er bij en kneed tot een samenhangend deeg ontstaat.
- Stort op de werkbank en kneed soepel en stevig.
- Laat 30 minuten rijzen onder een vochtige theedoek en op een warme plek.
- Kneed nog eens goed door en vorm vervolgens bloembladeren van het deeg.
- Leg op een beklede bakplaat.
- Laat opnieuw 10 minuten rijzen.
- Bestrijk de blaadjes met geklutst ei en strooi nigella zaad eroverheen.
- Bak in 15 minuten gaar in de hete oven.
- Haal uit de oven en laat afkoelen.
Garnering
- Pers knoflook uit, snijd bieslook en peterselie fijn.
- Meng Griekse yoghurt met de kruiden.
- Breng op smaak met zout en peper.
Samenstellen
- Maak een bloem van de broden en serveer deze eventueel in een schoon bloempotje,
- Serveer met de yoghurt.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.