E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Cheesecake Ien Style

Een recept van thuisbakker Ineke.

Taart
(121) reviews

Ingrediënten

Bodem

  • 55 gram suiker
  • 120 gram boter (op kamertemperatuur)
  • 180 gram bloem
  • 5 gram bakpoeder

Vulling

  • 500 gram mascarpone
  • 400 gram kwark
  • 150 gram suiker
  • 2 eetlepels bloem
  • 3 eieren
  • 2 eidooiers
  • 1 citroen (rasp)
  • 1 scheutje vanille essence

Bereidingswijze

Benodigdheden

  • Springvorm van 24 centimeter.

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.

Bodem

  • Mix alle ingredienten door elkaar.
  • Bak de bodem 20 minuten op 180 graden.

Vulling

  • Mix beetje bij beetje alle ingredienten tot een glad beslag.
  • Giet het beslag op de bodem.
  • Bak 15 minuten op 180 graden.
  • Zet de oven na 15 minuten terug naar 100 graden.
  • Bak de cheescake vervolgens nog 45 minuten.
  • Laat de taart met de deur op een kier afkoelen in de oven.
  • Lekker met lemoncurd, jam, verse vruchten en eventueel een toef slagroom!

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.