Dit droomhuis staat als een huis en zit vol met chocoladebiscuit en chocolade ganache. Van dit huisje wordt je volgens Robèrt heel blij.
Bakbenodigdheden
- Bakplaat
- 2 vierkante springvormen met een diameter van 12 centimeter
- Geperforeerde taartring met een diameter van 28 centimeter
- Deegroller
- Uitsteker bloem
- Uitsteker blad
- Siliconenvorm boom
- Siliconenvorm struik
- Siliconenvorm halfronde insert
- Kwastje
- Reliëfmatten
- Foodprocessor
- Staande mixer met toebehoren
- Staafmixer
Voorbereiding voor het droomhuis
- Knip bakpapier op maat voor een halve bakplaat.
Pâte sablée
- Kluts de eieren.
- Doe de eieren, boter, poedersuiker, amandelmeel, patentbloem, bakpoeder, zout en vanille-extract in een kom en kneed dit tot een samenhangend deeg.
- Verpak het deeg in vershoudfolie en leg het in de koelkast.
- Haal het deeg uit de koelkast en rol het uit tot 3 millimeter dik.
- Leg het deeg af en toe even terug in de koelkast, zodat het niet gaat scheuren.
- Steek met een taartring een grote cirkel uit.
- Snijd met een mes stroken uit het deeg die net iets hoger zijn dan de taartring.
- Druk deze stroken tegen de zijkant van de taartring en zorg ervoor dat de onderkanten elkaar raken.
- Zet de taartring in de koelkast.
- Haal de taartring uit de koelkast en snijd de uitstekende stukje deeg weg.
- Prik met een vork gaatjes in de onderkant.
- Leg de taartring in de vriezer voor 10 minuten.
- Bak de pâte sablée gaar in 25 tot 30 minuten.
- Haal de pâte sablée uit de oven en laat het afkoelen tot de opbouw van het droomhuis.
Chocoladebiscuit
- Verwarm de oven voor op 230 graden.
- Splits de eieren en weeg 225 gram eiwit en 150 gram eidooier af.
- Doe de eiwitten in een kom en klop dit schuimig.
- Voeg beetje bij beetje de kristalsuiker toe en klop de eiwitten stijf.
- Doe de eidooiers in een kom en klop dit los.
- Spatel de eidooiers voorzichtig door de eiwitten.
- Zeef de patentbloem, maïzena en cacaopoeder boven het mengsel en meng dit goed door.
- Verdeel het beslag over een beklede bakplaat.
- Bak de chocoladebiscuit gaar in 9 tot 12 minuten.
- Haal de chocoladebiscuit uit de oven en laat het afkoelen op een rooster.
- Haal het bakpapier van de biscuit af en steek hier 6 vierkanten uit.
Mousseboompjes
- Verwarm 30 gram slagroom en de gelatinepoeder in een steelpan tot alle gelatinepoeder is opgelost.
- Splits de eieren en weeg 80 gram eidooier af.
- Doe de eidooiers, kristalsuiker en een snufje zout in een kom en klop dit luchtig.
- Doe de volle melk, het merg van een vanillestokje en het lege vanillestokje in een steelpan en breng dit aan de kook. Laat het mengsel doorkoken voor ongeveer 5 minuten, terwijl je goed blijft roeren.
- Haal het lege vanillestokje uit het melkmengsel.
- Giet de helft van het warme melkmengsel bij de eidooiers, terwijl je goed blijft roeren.
- Giet het mengsel terug in de steelpan, terwijl je goed blijft roeren met een garde.
- Giet de custard op een bakplaat, druk hier een laagje vershoudfolie op en laat het afkoelen.
- Doe de overige slagroom in een kom en klop dit op tot zachte pieken.
- Spatel de slagroom voorzichtig door de afgekoelde custard.
- Doe de custard in een spuitzak en spuit dit in de siliconenvorm voor bomen en struiken.
- Druk de halfronde kersen inserts in de siliconenvorm en strijk de bovenkant af met custard.
- Zet de vormen in de vriezer en laat het opstijven.
Chocolade ganache
- Verwarm de slagroom in een steelpan tot het net aan de kook komt.
- Doe de pure chocoladedruppels in een kom.
- Giet de warme slagroom over de pure chocoladedruppels en laat dit even staan.
- Roer de ganache met een spatel goed door.
- Voeg de Kirsch toe en meng dit goed door.
- Giet de ganache in de taartbodem met een diameter van 28 centimeter.
- Zet de taart in de koelkast.
Kersenvulling
- Laat de ingemaakte kersen afkoelen en vang het vocht op.
- Breng 100 gram kersenvocht in een steelpan aan de kook.
- Doe 30 gram kersenvocht, aardappelzetmeel en kristalsuiker in een kom en meng dit tot een glad geheel.
- Voeg het aardappelzetmeelmengsel toe aan het warme kersenvocht en laat dit indikken.
- Voeg de Kirsch toe, meng dit goed door en haal de steelpan van het vuur.
- Giet de kersenvulling op een bakplaat en laat het afkoelen.
- Doe de kersenvulling in een hoge beker en pureer dit glad.
- Vul de halfronde siliconenvorm met het mengsel en zet dit in de vriezer.
Mascarponeroom
- Doe de slagroom, poedersuiker en mascarpone in een kom en klop het mengsel stijf.
- Voeg het vanille-extract toe.
- Doe de mascarponeroom in een spuitzak met een ronde spuitmond en leg dit in de koelkast.
Droomhuis decoratie
- Maak met een dunschiller chocoladekrullen en decoreer hier de taart mee.
- Haal de moussebomen en -struiken uit de vormen en spray ze in met groene cacaoboter.
- Steek bloemen en blaadjes uit het fondant en leg deze apart.
Opbouw van het droomhuis
- Plak 2 vierkante vormen op elkaar en zet dit op een snijplank.
- Leg een vierkant biscuit op de bodem en verdeel hier de mascarponeroom overheen.
- Verdeel een laagje kersenvulling over de mascarponeroom en druk dit licht aan.
- Herhaal dit tot alle cakelagen opgestapeld zijn.
- Snijd van de overgebleven stukken cake steeds smaller wordende stroken.
- Plak de stroken met een dun laagje mascarponeroom op elkaar, zodat er een dak ontstaat.
- Verdeel een laagje mascarponeroom over het dak en strijk dit glad met een paletmes.
- Zet het huis in de koelkast.
- Rol het beige fondant uit, rol hier een houtpatroon in en bekleed hier de zijkanten van het huis mee.
- Rol het rode fondant uit, rol hier een dakpanpatroon in en bekleed hier het dak mee.
- Rol het bruine fondant uit, steek hier een deur uit en plak die op de voorkant van het huis.
- Rol het grijze fondant uit, rol hier het wandelpadpatroon in en snijd deze in een kronkelende vorm.
- Rol het witte fondant uit, steek hier ramen uit en plak deze op het huis.
- Zet het huis op de taart.
- Decoreer de taart met de fondantdecoratie.
- Rol het groene fondant uit en bekleed hier de zijkant van het huis mee.
- Decoreer de droomhuis taart met de mousseboompjes en -struiken.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.