Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 180˚C.
- Vet een bakvorm in met een diameter van ongeveer 22 centimeter.
Biscuit
- Klop eidooier en ei met 80 gram suiker luchtig en licht.
- Voeg gezeefde bloem en maizena toe en meng tot een glad beslag.
- Hak de pecannoten fijn.
- Klop de eiwitten met de resterende suiker stijf en spatel samen met de pecannoten door het dooiermengsel.
- Giet het mengsel in de bakvorm en bak 35 minuten in de oven.
- Laat de biscuit op een rooster 10 minuten afkoelen voordat u hem uit de vorm haalt.
Chocolade-karamelmousse
- Schenk 400ml slagroom in een kom en zet in de koelkast.
- Klop de eidooiers met garde los.
- Hak de chocolade fijn en doe in een kom.
- Laat de suiker karamelliseren in een pan tot mooie bruine karamel.
- Voeg 100ml slagroom toe en roer met een garde goed door.
- Voeg de dooiers toe en laat op zacht vuur 1-2 minuten koken.
- Schenk dit warme mengsel over de gehakte chocolade en mengen goed door. Laat even afkoelen.
- Klop de gekoelde slagroom stijf en meng dit voorzichtig door het chocolademengsel.
- Zet weg in de koelkast.
Frambozencoulis
- Breng de frambozen met suiker en water aan de kook.
- Voeg de alcohol toe, pureer en zeef de frambozen.
- Vang de puree op en bewaar in een sauskom.
Samenstellen
- Snijd het biscuit doormidden en bestrijk met een laagje frambozencoulis.
- Doe de chocolade-karamelmousse in een spuitzak en spuit een laagje op de biscuit.
- Bedek een tweede biscuit met een laag mousse en leg dit voorzichtig op de onderste biscuit.
- Spuit mooie rozetjes op de rand en garneer met frambozen en munt.
- Maak af met poedersuiker.
- Serveer met de overige frambozencoulis.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.