E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Chocoladetaart met frambozen

Chocoladeliefhebbers opgelet! De chocolade in combinatie met de frisse frambozen zorgen voor een heerlijke samenhang. Een taart om je vingers bij af te likken!

Anna

Recept van
Anna

Taart
(219) reviews

Ingrediënten

Biscuit

  • 4 eieren
  • 120 gram suiker
  • 1 mespuntje zout
  • 80 gram bloem
  • 20 gram maïzena

Chocolademousse

  • 150 gram pure chocolade
  • 2 eieren
  • 50 gram witte basterdsuiker
  • 200 milliliter verse slagroom

Frambozencompote

  • 250 gram diepvries frambozen
  • 100 gram geleisuiker

Garnering

  • 0 verse frambozen
  • 0 chocoladeschaafsel
  • 250 milliliter verse slagroom
  • 25 gram suiker

Bereidingswijze

Bakgereedschap

  • Hand- of staande keukenmixer
  • Spatel
  • Mengkom
  • Steelpan
  • Glazen schaal
  • Garde
  • Springvorm
  • Bakpapier
  • Spuitzak

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden, hetelucht. 

Biscuit

  • Verwarm de oven voor op 180 graden, hetelucht. 
  • Bedek de bodem van de springvorm met bakpapier. 
  • Klop de eieren samen met de suiker op tot een luchtige massa. 
  • Zeef de bloem en maïzena.
  • Spatel dit door het eimengsel. 
  • Giet het mengsel in de springvorm. 
  • Bak ongeveer 25/35 min. 
  • Laat het biscuit uit de oven 5 minuten afkoelen. 
  • Verwijder daarna de springvorm en laat verder afkoelen op een taartrooster. 
  • Snijd het biscuit in 3 gelijke lagen.

Chocolademousse

  • Laat ongeveer 5 min au bain-marie smelten. 
  • Laat de gesmolten chocola nu een beetje afkoelen. 
  • Splits de eieren. 
  • Klop het eiwit met de helft van de basterdsuiker totdat het een stijve massa is. 
  • Doe de slagroom in een kom en klop het tot yoghurtdikte. 
  • Klop de eidooiers met de basterdsuiker. 
  • Roer de gesmolten chocola door het eidooier-mengsel. 
  • Spatel de slagroom erdoor. 
  • Spatel als laatste het eiwit door het mengsel. 
  • Doe de chocolademousse in een spuitzak en leg het tot gebruik in de koelkast.

Frambozencompote

  • Doe de (bevroren) frambozen samen met de geleisuiker in een steelpan.
  • Breng aan de kook. 
  • Roer af en toe door met een pollepel, maar wel voorzichtig want het kan gaan spetteren. 
  • Als de compote aan de kook is, nog 5 minuten laten pruttelen. 
  • Giet het warme mengsel op een bord en laat het afkoelen.

Garnering

  • Klop de slagroom samen met de suiker tot een stevige massa. 
  • Doe de slagroom in een spuitzak en leg het tot gebruik in de koelkast.

Zo zet je de taart in elkaar

  • Leg 2 lagen biscuit klaar. 
  • Spuit de chocolademousse langs de rand van de 2 biscuitlagen. 
  • Smeer in het midden frambozenjam.
  • Spuit daar weer wat chocolademousse op.
  • Leg de 2 lagen precies op elkaar en druk deze zachtjes aan. 
  • Dek de taart af met de laatste laag biscuit. 
  • Smeer de zijkanten van de taart strak af met chocolademousse. 
  • Zet de taart 30 minuten in de koelkast, zodat hij kan opstijven. 
  • Leg alvast alle garnering klaar. 
  • Haal de taart weer uit de koelkast.
  • Smeer de bovenkant en zijkant van de taart af met slagroom. 
  • Als je nog chocolademousse over hebt, dan kun je dit samen met de slagroom gebruiken als versiering op de taart. 
  • Versier de taart met verse frambozen en chocolade schaafsel.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.