Chocoladetaart met munt
Deze warme chocoladetaart maak je met verschillende soorten chocolade; wit, puur én melkchocolade. De munt en de frambozen maken hem lekker fris. Even oefenen op de chocoladeschotsen en je taart ziet er direct feestelijk uit!
Bakbenodigdheden
- Staande mixer met toebehoren
- Drie taartvormen met een diameter van 22 centimeter
- Flacon met spuitmondje
- Marmeren plaat
- Paletmes
- Bakpapier
- Bankschraper
- Thermometer
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
Chocoladetaart
- Vet de taartvormen in met boter en bekleed de onderkant van het bakblik met een stukje bakpapier.
- Zeef de bloem, baking soda, het bakpoeder en zout in een kom.
- Meng dit goed door elkaar met een garde.
- Weeg in een andere kom het cacaopoeder af.
- Kook het water en giet dit in de kom met het cacaopoeder.
- Klop dit met een garde tot een gladde massa.
- Mix de boter en suiker met de platte menghaak in 8 minuten licht en romig.
- Klop na 8 minuten de eieren er per 2 doorheen.
- Schraap tussendoor de zijkanten zodat alles goed gemengd wordt.
- Voeg de bloemmix en cacao om en om toe zodra het ei goed is opgenomen.
- Verdeel het beslag over de vormen en bak voor 45 minuten.
- Laat afkoelen.
Wittechocolade-muntganache
- Verwarm de slagroom in een steelpannetje tot net onder het kookpunt.
- Snijd de witte chocolade in kleine stukjes zodat het sneller smelt.
- Doe de chocolade in een kom en overgiet met de warme slagroom.
- Zet 5 minuten apart om te laten smelten.
- Hak ondertussen de munt in kleine stukjes.
- Voeg na 5 minuten de verse munt en het muntextract toe aan het wittechocolademengsel.
- Mix dit met een staafmixer tot een glanzend geheel.
- Zet apart in de koelkast.
Purechocoladeganache met rum
- Verwarm de slagroom en rum in een steelpan tot tegen het kookpunt.
- Hak de pure chocolade in kleine stukjes en doe in een kom.
- Giet de warme slagroom en rum over de chocolade en laat 5 minuten smelten.
- Voeg de boter toe en mix met een staafmixer tot een glanzend geheel.
- Zet apart in de koelkast.
Chocoladeschotsen
- Smelt de melkchocolade au bain-marie.
- Giet tweederde van de chocolade op een marmeren plaat en tempereer met een bakschraper en een paletmes.
- Giet de chocolade terug bij de nog warme chocolade zodra het dik begint te worden.
- Roer goed door.
- Smeer de chocolade uit op bakpapier en laat afkoelen.
- Breek de plaat chocolade als hij hard is in schotsen.
- Herhaal dit voor de pure chocolade.
Frambozensiroop
- Verwarm het water en de suiker in een steelpan en roer goed door.
- Voeg de frambozen toe en laat inkoken.
- Meng na een tijdje alles fijn met een staafmixer en zeef de frambozensiroop.
- Giet het gezeefde vocht in een flesje en zet opzij.
Opbouw van de chocoladetaart
- Haal de chocoladecakes uit de vormen.
- Snijd de chocoladecakes horizontaal doormidden.
- Leg de eerste laag cake plat op de presenteerschaal.
- Besprenkel de cake met frambozensiroop.
- Smeer de cake in met een laag wittechocolade-muntganache.
- Herhaal dit voor iedere laag.
- Smeer de cake hierna in met de purechocoladeganache met rum.
- Plaats de frambozen ondersteboven op de chocoladetaart.
- Plak de schotsen dakpansgewijs tegen de zijkant.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.