Bakgereedschap
- 180 cocktailprikkers
- Staande mixer met toebehoren
- Rasp
- Zeef
- Rooster
- Madeleine bakvorm
- Spuitzakken
- Bloemvormig spuitmondje
- Piepschuimen mal in de vorm van een jurk
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 230 graden hetelucht.
- Vet de madeleinevorm in.
- Zet een bak ijswater klaar.
Citroen beurre noisette madeleines
- Smelt de boter onder continu roeren. Op een gegeven moment zal er schuim ontstaan, blijf roeren tot de boter net bruin kleurt.
- Koel de pan boven een bak met ijswater.
- Klop de eieren, het suiker, zout, rasp van de citroenen, vanille en de honing tot een luchtige lichte massa.
- Voeg de gezeefde bloem, bakpoeder en maïzena toe en spatel dit er doorheen.
- Spatel vervolgens de gesmolten roomboter erdoorheen.
- Verdeel het beslag over 3 spuitzakken, sluit af en plaats in de vriezer voor 20 minuten.
- Vul de madeleinevormpjes voor ⅔ me beslag.
- Plaats de vorm voor een paar minuten in de vriezer.
- Verlaag de temperatuur van de oven naar 200 graden hetelucht.
- Bak de madeleines voor 8-10 minuten.
- Laat de madeleines schuin afkoelen in de vorm op een rooster.
Espresso cacao madeleines
- Smelt de boter en laat afkoelen.
- Klop de eieren, het suiker, snufje zout, rasp van de citroenen en de honing tot een luchtige lichte massa.
- Voeg de gezeefde bloem, bakpoeder, maïzena, espressopoeder en cacaopoeder toe en spatel dit er doorheen.
- Spatel vervolgens de gesmolten roomboter erdoorheen.
- Verdeel het beslag over 3 spuitzakken, sluit af en plaats in de vriezer voor 20 minuten.
- Vul de madeleinevormpjes voor ⅔ me beslag.
- Plaats de vorm voor een paar minuten in de vriezer.
- Verlaag de temperatuur van de oven naar 200 graden hetelucht.
- Bak de madeleines voor 8-10 minuten.
- Laat de madeleines schuin afkoelen in de vorm op een rooster.
Sinaasappel kaneel madeleines
- Smelt de boter en laat afkoelen.
- Klop de eieren, het suiker, snufje zout, rasp van de sinaasappels en de honing tot een luchtige lichte massa.
- Voeg de gezeefde bloem, bakpoeder, maïzena en kaneel toe en spatel dit er doorheen.
- Spatel vervolgens de gesmolten roomboter erdoorheen.
- Verdeel het beslag over 3 spuitzakken, sluit af en plaats in de vriezer voor 20 minuten.
- Vul de madeleinevormpjes voor ⅔ me beslag.
- Plaats de vorm voor een paar minuten in de vriezer.
- Verlaag de temperatuur van de oven naar 200 graden hetelucht.
- Bak de madeleines voor 8-10 minuten.
- Laat de madeleines schuin afkoelen in de vorm op een rooster.
Zwitserse meringue botercrème
- Klop de eiwitten samen met de suiker luchtig.
- Voeg de roomboter blokje voor blokje toe.
- Voeg de vanille toe en klop tot een luchtige crème.
- Kleur met gemalen gevriesdroogde frambozen voor een lichtroze kleur.
- Doe de botercrème in een spuitzak met bloemvormig spuitmondje.
Opbouw en versieren
- Prik met cocktailprikkers om en om alle madeleines in een mooi patroon op de piepschuimen mal.
- Spuit rozetten op de middenband van de jurk.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.