E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Donkere pistache amandel chocolade taart met een hint van sinaasappel en kokos

Emma

Recept van
Emma

Taart
(11) reviews

Ingrediënten

Choco almond cake

  • 400 gram donkere chocolade
  • 360 gram roomboter
  • 150 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 400 gram blanke amandelen
  • 50 gram gedroogde kokos
  • 10 eieren
  • theelepel Grand Marnier

Chocolade ganache

  • 116 gram slagroom
  • 300 gram donkere chocolade
  • 200 gram boter
  • 100 gram suiker
  • scheutje Grand Marnier
  • 1 sinaasappel (rasp)

Mascarponevulling

  • 250 gram pistachenoten
  • 500 gram mascarpone
  • 110 gram fijne kristalsuiker
  • 166 gram roomboter
  •  scheutje Grand Marnier

Pistache bonbon

  • 100 gram suiker
  • 100 gram boter
  • 1 eiwit
  • 200 gram pistachenoten
  • 300 gram pure chocolade
  • 75 gram pistachepoeder

Bereidingswijze

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 160°C.
  • Leg 3 springvormen van 19 centimeter klaar.

Choco almond cake

  • Breek de chocolade in stukjes en smelt au bain-marie.
  • Klop de boter en suiker goed door elkaar.
  • Hak de amandelen fijn in een keukenmachine.
  • Split de eieren en zorg ervoor dat de eiwitten helemaal ‘schoon’ zijn.
  • Voeg amandelmeel, eidooiers, kokos en gesmolten chocolade toe aan het botermengsel.
  • Mix tot een egaal geheel.
  • Klop het eiwit stijf is en vouw door het beslag.
  • Verdeel het beslag in de drie springvormen.
  • Bak de cakes 35 minuten in de warme oven.
  • Dep de cake met Grand Marnier.
  • Laat afkoelen op een rooster.

Chocolade ganache

  • Verwarm de slagroom en suiker in een pannetje op laag vuur.
  • Smelt chocolade en boter au bien-marie.
  • Schenk alles bij elkaar in een kom, voeg de likeur en sinaasappelrasp toe en mix goed door elkaar en tot het dikker begint te worden.
  • Laat afkoelen.

Mascarponevulling

  • Hak de pistachenoten grof.
  • Mix mascarpone met suiker goed door elkaar.
  • Doe de boter er bij en mix tot een gladde crème.
  • Voeg de pistachenoten toe en meng goed door.
  • Breng op smaak met een scheutje Grand Marnier.
  • Zet koud weg.

Pistache bonbon

  • Mix de suiker en boter luchtig.
  • Klop het eiwit even door en schenk bij het botermengsel. Meng goed door.
  • Hak de pistachenoten fijn en roer door het botermengsel.
  • Rol het mengsel in kleine balletjes.
  • Smelt de chocolade au bain-marie.
  • Rol de pistachebonbons door de chocolade en vervolgens het pistachepoeder.
  • Laat opstijven.

Samenstellen

  • Leg een cake op een serveerschaal.
  • Spuit hier een laag mascarponevulling over en dek af met de tweede cake.
  • Spuit hier een laag chocholadeganache over en dek af met de derde cake.
  • Bedek de bovenkant van de taart met een dun laagje ganache.
  • Decoreer de rand van de taart, en de rand van de chocoladevulling met pistachepoeder.
  • Leg de bonbons bovenop en langs de rand van de taart.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.