Bakgereedschap
- Staande mixer met toebehoren
- Gardes
- Siliconen spatels
- Thermometer
- Spuitzakken
- Bakplaten
- Bakpapier
- Tandenstokers
- Dunne spelden
- Vijzel
- Staafmixer
- Zeef
- Piepschuim toren (zelf maken)
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 150 graden conventioneel.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Leg spuitzakken met ronde spuitmondjes klaar.
Macarons
- Maak het beslag in 3 keer.
- Zeef 150 gram amandelmeel en 150 gram poedersuiker boven een grote kom.
- Meng er 2 eiwitten en een klein beetje kleurstof door. Maak het beslag de eerste keer rood, de tweede keer blauw en de derde keer donkerblauw.
- Breng 200 gram suiker met 50 gram water aan de kook tot 118 graden.
- Klop 2 eiwitten schuimig en voeg 10 gram suiker toe.
- Klop op tot stijve pieken als de suikersiroop 114 graden is.
- Giet, rustig kloppend, de suikersiroop bij de eiwitten.
- Klop op hoge snelheid tot het mengsel ongeveer 40 graden is.
- Spatel door het beslag, tot het beslag vloeit als dikke stroop.
- Doe het beslag in een spuitzak.
- Spuit rondjes van 3 centimeter op de bakplaat met bakpapier.
- Laat 30 minuten rusten.
- Bak ongeveer 15 – 20 minuten op 150 graden.
- Laat afkoelen.
Botercrèmes
- Maak de botercrèmes in 3 delen. Voeg elke keer een ander kruid toe.
- Breng 90 gram suiker met 40 gram water en 1 van de kruiden aan de kook.
- Laat 15-20 minuten doortrekken, verwijder de kruiden en kook tot 118 graden.
- Klop een eiwit met 5 gram suiker schuimig.
- Giet, rustig kloppend, de suikersiroop erbij en klop door tot kamertemperatuur.
- Verwissel de garde voor een vlinderhaak.
- Voeg 100 gram boter blokje voor blokje toe.
- Doe de botercremes in een spuitzak.
Bramenjam, frambozenjam, bosbessenjam
- De jams kunnen allemaal volgens hetzelfde recept bereid worden.
- Pureer het fruit en breng aan de kook met suiker en citroen.
- Los de maizena op in koud water.
- Voeg toe aan de jam en kook nog 2 minuten zachtjes door.
- Giet door een zeef en laat afkoelen.
- Doe de jams in een spuitzak.
Samenstellen
- Maak de volgende combinatie macarons:
- Rood: Frambozenjam + tijm botercreme
- Blauw: bosbessenjam + lavendel botercreme
- Donkerblauw: bramenjam + munt botercreme
- Spuit een ring van botercrème op de onderkant van een koekje.
- Vul het gat met jam.
- Druk de macaron dicht met een tweede koekje.
- Laat de macarons in de koelkast opstijven.
Garnering
- Klop het eiwit los.
- Smeer het fruit er dun mee in.
- Maal de fijne kristalsuiker eventueel nog fijner met een vijzel.
- Rol het fruit door de super fijne suiker en laat drogen.
- Maak een botercrème door de boter, poedersuiker en melk op te kloppen.
- Kleur deze groen.
- Kleur de kokosrasp grasgroen.
Opbouw
- Smeer de piepschuim toren in met botercrème.
- Bedek de botercreme met kokosrasp.
- Gebruik tandenstokers om macarons over de hele zijkant van de toren te verdelen.
- Vul de lege plekken op met kruidentakjes. Maak ze vast met spelden.
- Plaats het gesuikerde fruit bovenop de toren.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.