Bakgereedschap
- Keukenmachine met toebehoren
- Handmixer
- Thermometer
- Vershoudfolie
- Citruspers
- Deegroller
- Rasp
- Bakvorm Ø 20 centimeter
- Spuitzak
- Spuitmondje (klein, kartel)
- Taartkarton
Voorbereidingen
- Oven voorverwarmen op 180 gram.
Biscuit
- Klop in een mengkom eieren, suiker, citroenrasp en een snuf zout minimaal 10 minuten.
- Voeg bloem en maïzena toe en spatel er voorzichtig door.
- Vet de bakvorm in met een beetje boter of bakspray.
- Verdeel het beslag over de bakvorm en plaats 25 minuten in de voorverwarmde oven.
- Laat afkoelen en snijd in 3 gelijke lagen.
Citroenmousse
- Terwijl de taart in de oven staan de mousse maken. De gelatine voorweken in koud water.
- Boen en rasp de schillen van 3 citroenen en pers het sap van 2.
- Verhit een pan met eierdooiers, citroenrasp, -sap, gelatine en de helft van de suiker tot 80 graden (of totdat de eierdooiers gestold zijn).
- Haal de pan van het vuur en laat het mengsel afkoelen, maar niet stollen.
- In de kitchenaid met de garde de eiwitten stijfkloppen onder toevoeging, in gedeeltes, van de resterende suiker.
- Klop ondertussen in een vetvrije mengkom de slagroom lobbig, maar niet te stijf en spatel door het citroenmengsel.
- Plaats de citroenmousse tot gebruik in de koelkast.
Citroencrème
- Klop in een mengkom slagroom, poedersuiker en een snufje zout stijf.
- Voeg beetje bij beetje de boter toe en meng goed.
- Voeg tot slot limonciello naar smaak toe en meng nogmaals goed.
Marsepein
- Maal amandelen in de foodprocessor fijn.
- Voeg poedersuiker, eiwitpoeder en kurkuma toe en meng goed.
- Vorm het mengsel met de hand tot een rol en verpak in een vel vershoudfolie. (Laat voor het beste resultaat de marsepein een nacht in de koelkast rusten.)
- Bestuif het aanrecht met een beetje poedersuiker en rol daarop met een deegroller de marsepein uit.
- Kleur een klein deel van de marsepein met een paar druppels groene kleurstof, rol opnieuw uit en snijd kleine blaadjes uit.
- Maak van de overige marsepein kleine citroenvormpjes.
Afwerken/decoratie
- Plaats een laag biscuit op het taartkarton, volg met een laag citroenmousse, bouw op die manier de taart op en eindig met een laag biscuit.
- Smeer de taart af met citroencrème en decoreer met marsepein.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.