Bakgereedschap
- Cupcakevorm
- Mini cupcakevorm
- Keukenmachine met toebehoren
- Wok voor frituren
- Ronde uitsteker, iets groter dan de doorsnee van de cupcakevormen
- Garde
- Deegroller
- Kwastje
- Thermometer
- Appelboor
- Thaise Krathong Thong frituurvorm
Voorbereiding
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Verwarm de oven voor op 160 graden.
- Vet een cupcakevorm in.
- Vet een mini cupcake vorm in.
Snel bladerdeeg
- Rasp de boter.
- Meng de bloem met het zout.
- Meng de koude stukjes boter erdoor.
- Voeg het koude water toe en meng tot 1 geheel.
- Verpak in plastic en leg 30 minuten in de koelkast.
- Haal het deeg uit de koeling en rol uit tot een lange plak.
- Vouw in 3 delen. Draai een kwartslag en rol weer uit. Vouw weer in 3 delen.
- Verpak weer in plastic en leg weer 30 minuten in de koeling.
- Herhaal bovenstaande vouwtechnieken.
- Leg weer in de koeling tot gebruik.
Kipcurry quiche
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Snipper de ui en bak glazig in een laagje olie.
- Roer hier de currypasta en kookroom door.
- Voeg de kipreepjes toe.
- Haal van het vuur en roer ook de kaas en de eieren door het mengsel.
- Haal het bladerdeeg uit de koeling en steek er rondjes uit die iets groter zijn dan je cupcakevorm.
- Leg in elk cupje van de vorm een rondje deeg.
- Schep hier de vulling in.
- Bak in 25 minuten gaar en goudbruin.
Cantuccini
- Meng het maismeel met de bakmeel, zout en suiker.
- Meng er de gehakte nootjes door.
- Voeg de eieren en het amandelextract toe en kneed tot een deeg. Het kan een beetje plakkerig zijn.
- Maak er een rol van en plaats deze op de bakplaat met bakpapier.
- Druk aan de bovenkant iets plat.
- Bak 23 minuten op 160 graden.
- Haal uit de oven en snijd in plakjes.
- Leg weer op de bakplaat en bak nog eens 15 min op 140 graden.
Scones
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Zeef de bloem, zout mosterdpoeder en cayennepeper.
- Wrijf hier de boter in kleine blokjes door.
- Voeg de kaas en bieslook toe en mix goed door.
- Houd 1 eetlepel melk achter om de scones mee te bestrijken.
- Voeg de rest van de melk er in één keer toe en meng met een deegsnijder tot een deeg. Mix niet te lang.
- Maak 1 bol van het deeg en rol het uit tot 2 centimeter dikte op een bebloemd werkblad.
- Steek met een uitsteker 12 cirkels uit en leg ze op de bakplaat.
- Bestrijk met een beetje melk.
- Bak 12-15 min in de voorverwarmde oven gaar en goudbruin.
- Laat afkoelen op een rooster.
- Snijd de afgekoelde scones doormidden.
- Beleg elke scone met roomkaas en een plakje gerookte zalm.
- Knijp er een beetje citroensap op uit.
Appelbloemen
- Verwarm de oven op 220 graden.
- Breng het water aan de kook met de helft van de suiker en het citroensap.
- Verwijder het klokhuis uit de appels, halveer en snijd ze in dunne plakjes.
- Leg de plakjes in het kokende water, laat zacht worden en dep daarna droog.
- Rol het bladerdeeg uit en snijd in repen met dezelfde hoogte als je cupcakevorm.
- Smeer dun in met een beetje roomkaas.
- Leg tot halverwege de reep in de lengte dakpansgewijs plakjes appel op het bladerdeeg.
- Bestrooi met kaneel, de overgebleven suiker.
- Snijd de rozijnen in kleine stukjes en verdeel deze er ook over.
- Vouw de reep tot het midden dicht en rol op.
- Plaats elk rolletje in een bakje van je mini cupcakevorm.
- Bak 25 minuten gaar en goudbruin.
- Laat afkoelen op een rooster.
- Verwarm de abrikozenjam met een beetje water. Haal door een zeef.
- Besmeer de appelrozen na het bakken met een laagje jam.
Thaise bloembakjes
Bloembakjes
- Mix alle ingrediënten tot een glad beslag.
- Verhit de arachideolie in een pan tot 190 graden.
- Hang het beslagvormpje in de hete olie.
- Haal het er gevuld uit en dompel het tot de rand in het beslag.
- Houd het 5 seconden in de hete olie.
- Druk het vervolgens 5 seconden tegen de bodem en til het vormpje daarna rustig op.
- Het bloembakje komt nu vanzelf bovendrijven.
- Laat het nog een aantal tellen bruinen, haal uit het vet en laat uitlekken op keukenpapier.
Vulling
- Stamp in een vijzel de korianderwortels met de peperkorrels en knoflook fijn.
- Fruit dit mengsel even aan voeg hier het gehakt aan toe.
- Snipper de ui en snijd de wortel in kleine blokjes.
- Als het gehakt bijna gaar is voeg je de groenten en bouillon toe.
- Verwarm tot de groenten zacht zijn geworden.
- Schep het mengsel uit de pan.
- Roerbak op hoge hitte de roze garnalen gaar.
- Schep een eetlepel vulling in het bloembakje en leg er een garnaal op.
- Maak van de soyasaus, oestersaus en suiker een dressing.
- Sprenkel dit over de bloembakjes.
Pecantaartjes
Cream cheese taartdeeg
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Meng het water met de azijn.
- Meng de bloem en het zout.
- Voeg de boter en roomkaas toe en meng tot zandstructuur met de pulseknop van de keukenmachine.
- Voeg langzaam het water-azijn mengsel toe en meng tot een samenhangend deeg.
- Verpak in folie en laat rusten in de koelkast.
Vulling
- Rol het deeg uit en steek rondjes uit, iets groter dan de mini cupcakevorm.
- Plaats elk rondje deeg in een bakje van de ingevette mini cupcakevorm.
- Smelt de boter en laat een beetje afkoelen.
- Meng de suiker met de eieren en maissiroop.
- Voeg de pecannoten, gesmolten boter en vanille toe.
- Roer goed door en schep de vulling op het taartdeeg.
- Bak 30 min in gaar en goudbruin.
Zabaglione
- Breng in een pan de prosecco met de kristalsuiker aan de kook.
- Haal van het vuur en voeg de marsala toe.
- Laat afkoelen.
- Klop in een au bain-marie bestendige kom de 4 eidooiers en het ei los.
- Klop het afgekoelde wijnmengsel er met een garde al kloppend bij.
- Zet au bain-marie en klop in ongeveer 7 minuten tot een lobbig mengsel.
- Haal van de au bain-marie en klop nog even door.
- Verdeel het rode fruit in een glaasje.
- Schep er de zabaglione op.
- Presenteer met een cantuccini.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.