E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Eikenblaadjes

Koekjes
(8) reviews

Ingrediƫnten

Koekjes

  • 100 gram poedersuiker
  • 150 gram roomboter
  • 100 gram patentbloem
  • 100 gram Zeeuwse bloem
  • 50 gram eiwit
  • snuf zout
  • vanillestokje

Chocolade

  • 200 gram pure chocolade

Bereidingswijze

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 170 graden
  • Vet een bakplaat in en bestuif met bloem.
  • Leg een spuitzak klaar met een spuitmondje met 8 kartels.

Koekjes

  • Roer met de hand de boter glad op de werkbank.
  • Meng de suiker erdoor.
  • Zeef beide bloemsoorten bij elkaar.
  • Meng het bloem in delen door het beslag en roer het zout, eiwit en het merg van een half vanillestokje erdoor. TIP! Het is belangrijk om geen lucht door het deeg te roeren, dit zorgt ervoor dat de koekjes uitdrijven.
  • Schep het deeg in de spuitzak en spuit de eikenblaadjes op de bakplaat. De koekjes moeten dun gespoten worden. Maak voor de bewegingslijn van het koekje gebruik van dit voorbeeld: Bewegingslijn Eikenblaadjes.
  • Bak de koekjes circa 15 minuten.
  • Laat de koekjes na baktijd afkoelen op een rooster.

Chocolade

  • Laat de chocolade tempereren.
  • Doop de onderkant van de eikenblaadjes voor 1/3 deel in de chocolade.
  • Laat uitharden op een rooster.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.