Bakbenodigdheden
- Staande mixer met toebehoren
- Deegroller
- Bakpapier
- Bakplaat
- Spuitzakken
- Afkoelrooster
- Uitsteekvormpjes
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Gingerbread
- Roer de bloem en bakpoeder door elkaar.
- Meng alle overige ingrediënten rustig met een vlinder door elkaar.
- Voeg lepel voor lepel het bloemmengsel toe.
- Meng tot een mooi deeg.
- Rol het deeg uit tot een dikte van ongeveer 2,5 millimeter.
- Steek koekjes uit en laat deze zo’n 5 minuten opstijven in de vriezer.
- Leg op de bakplaat en bak ze 6 minuten.
- Draai de bakplaat om en bak wederom 6 minuten.
- Snijd eventueel netjes bij als de koekjes uit de oven komen.
- Laat afkoelen op een rooster.
Icing
- Meng de eiwitten met poedersuiker en een kneepje citroensap tot een egale icing.
- Voeg eventueel wat water toe om het af te slappen als dat nodig is.
- Versier de afgekoelde koekjes mooi met icing.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.