E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Elizabethan Tower

Deze gingerbread koekjes hebben een stevige kick van gember. Precies zoals ze hem in Engeland graag eten. Je voelt hem nog een beetje achter in je keel. Je kunt er een heel bouwwerk van maken, maar dit basisrecept is ook heel geschikt voor gewone gemberkoekjes of een koekhuisje.

Inge

Recept van
Inge

Koekjes
(0) reviews

Ingrediënten

Gingerbread

  • 550 gram tarwebloem
  • 300 gram golden syrup
  • 187 gram boter
  • 125 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 1 theelepels nootmuskaat 
  • 2 eetlepels gemberpoeder 
  • 1,5 theelepels kaneel
  • 1,25 theelepel kruidnagel
  • Snuf zout

Icing

  • 366 gram poedersuiker 
  • 2 eiwitten 
  • Citroensap
  • Water

Bereidingswijze

Bakbenodigdheden

  • Staande mixer met toebehoren
  • Deegroller
  • Bakpapier
  • Bakplaat
  • Spuitzakken
  • Afkoelrooster
  • Uitsteekvormpjes

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. 
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier. 

Gingerbread

  • Roer de bloem en bakpoeder door elkaar. 
  • Meng alle overige ingrediënten rustig met een vlinder door elkaar. 
  • Voeg lepel voor lepel het bloemmengsel toe. 
  • Meng tot een mooi deeg. 
  • Rol het deeg uit tot een dikte van ongeveer 2,5 millimeter. 
  • Steek koekjes uit en laat deze zo’n 5 minuten opstijven in de vriezer. 
  • Leg op de bakplaat en bak ze 6 minuten. 
  • Draai de bakplaat om en bak wederom 6 minuten. 
  • Snijd eventueel netjes bij als de koekjes uit de oven komen. 
  • Laat afkoelen op een rooster. 

Icing

  • Meng de eiwitten met poedersuiker en een kneepje citroensap tot een egale icing. 
  • Voeg eventueel wat water toe om het af te slappen als dat nodig is. 
  • Versier de afgekoelde koekjes mooi met icing. 

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.