E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Exotische broodpudding

Jolanda

Recept van
Jolanda

Taart
Brood
(3) reviews

Ingrediënten

Broodpudding

  • 100 gram hazelnoten
  • 300 gram wit brood
  • 3 deciliter kokosmelk
  • 150 gram kristalsuiker
  • 3 deciliter koffie
  • 1 snufjes kaneel (gemalen)
  • kardemom (gemalen)
  • 100 gram mango blokjes
  • 3 eieren
  • 1 eetlepel poedersuiker

Bereidingswijze

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Vet een springvorm met een diameter van ongeveer 20 centimeter of een tulbandvorm in met boter en bestuif met bloem.

Broodpudding

  • Rooster de hazelnoten gedurende 10 minuten in de hete oven.
  • Haal de hazelnoten uit de oven en schakel de temperatuur terug naar 175°C.
  • Breek intussen het brood in grove stukken en doe in een grote kom.
  • Warm de kokosmelk op en roer de suiker er door tot het is opgelost.
  • Voeg de koffie toe, roer goed door en giet vervolgens over het brood.
  • Prak met een vork tot een gladde broodmassa.
  • Breng eventueel op smaak met een een snufje kaneel en kardemom.
  • Snijd de mango in blokjes.
  • Hak de hazelnoten grof.
  • Meng mango en hazelnoten door de broodpudding.
  • Klop de eieren los en meng door de pudding.
  • Giet de pudding in de vorm en bak ongeveer 55 minuten in de hete oven.
  • Laat afkoelen voor serveren en bestuif vooraf met poedersuiker.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.