Voorbereiding
- Vet een springvorm met een diameter van 30 centimeter in en bekleed de bodem met bakpapier.
- Verwarm de oven voor op 180°C.
Taart
- Zeef bloem, zout en zuiveringszout in een kom en zet deze apart.
- Verwarm chocolade en room al roerend op matig vuur tot alle chocolade gesmolten is. Laat vervolgens afkoelen tot kamertemperatuur.
- Klop de boter romig en voeg dan de suiker toe en klop nog 2-3 minuten door.
- Klop de eieren erdoor en voeg geleidelijk de gesmolten chocolade, citroenextract en rasp toe.
- Doe dan beetje bij beetje en om en om bloem en karnemelk bij het beslag. Klop iedere keer goed door zodat een egaal beslag ontstaat.
- Schenk in de springvorm en bak de taart in circa 1 uur tot de cake droog en gaar is.
- Laat afkoelen op een rooster.
Lemon curd
- Doe citroenrasp en -sap, suiker en boter in een grote hittebestendige kom en verwarm au bain-marie.
- Roer af en toe tot alle boter is gesmolten.
- Klop eieren en dooier los en roer door het citroenmengsel.
- Klop tot alle ingrediënten goed zijn opgenomen.
- Laat nog 10-13 minuten onder af en toe roeren zachtjes warm worden tot het mengsel romig en dik is.
- Haal de lemoncurd van het vuur en zet opzij om af te koelen. Roer af en toe door tijdens het koelen.
Citroensiroop
- Breng suiker en water al roerend aan de kook en laat pruttelen tot alle suiker is opgelost.
- Haal de pan van het vuur en roer citroensap erdoor.
- Laat de siroop afkoelen. Dek de siroop af tot gebruik.
Botercrème
- Smelt de chocolade en laat hem iets afkoelen.
- Klop de roomkaas glad met een mixer.
- Klop de afgekoelde witte chocolade erdoor.
- Klop de boter, het sap en het extract door de crème en laat afkoelen.
Samenstellen
- Snijd de taart in drieën.
- Giet wat siroop over alle helften.
- Bestrijk de onderste taartbodem met een laag lemoncurd en dek af met de middelste taart.
- Smeer hier een laag botercrème op en dek af met de laatste taart.
- Smeer de taart af met een dunne laag botercrème en strijk glad.
- Zet de taart 15 minuten koud weg, zodat de botercrème opstijft.
- Zet de taart op een schaal. Houd ongeveer een kwart van de resterende botercrème apart en spreid de rest gelijkmatig uit over de boven- en zijkant van de taart.
- Schep de achtergehouden crème in een spuitzak met kartelmondje.
- Spuit een schelpenrandje langs de onderkant van de taart en langs de bovenrand.
- Garneer de bovenkant met frambozen. Spuit langs de zijkant een mooi stippelpatroon.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.