E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Flammkuchen met witte asperges

Het aspergeseizoen is van start gegaan. Hoog tijd om witte asperges te verwerken in een baksel. Bijvoorbeeld op een flammkuchen.

Hartig
(18) reviews

Ingrediënten

Flammkuchen

  • 300 gram bloem
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 125 milliliter bruisend water
  • theelepel zout
  • 0.5 theelepel peper

Topping

  • 125 milliliter crème fraîche
  • 2 rode uien
  • Witte asperges (naar smaak)
  • Zakje geraspte kaas
  • Spekjes (naar smaak)

Bereidingswijze

Waarom worden asperges ‘het witte goud’ genoemd?

Die naam lijkt misschien te komen van de hogere prijs of van de korte periode dat ze te koop zijn, maar niets is minder waar. Het ligt namelijk aan de duur van het kweken. Dat neemt aardig wat jaren in beslag. Pas in het 4e of 10e jaar kunnen de aspergeplanten pas voor een grote oogst zorgen. Geduld heb je er als kweker dus zeker voor nodig.

Bakbenodigdheden

  • Pizzasteen
  • Mengkom
  • Deegroller

Zo maak je de flammkuchen:

Deeg

  • Verwarm de oven voor op 250 graden (of zo heet mogelijk) en leg er een pizzasteen in.
  • Meng de ingrediënten voor het deeg en kneed tot een bal. Laat het deeg een uurtje rusten in de koelkast.
  • Ga ondertussen verder met de topping.
  • Schil de witte asperges en snijd ze door over de lengte.
  • Verdeel de deegbal in 4 bollen, bestrooi je werkblad met bloem en rol de ballen met de deegroller uit tot platte schijven.
  • Beleg de bodems met crème fraîche, witte asperges, rode ui, spekjes en kaas (zoveel als je zelf lekker vindt). Je kunt het natuurlijk ook nog aanvullen met andere toppings.
  • Plaats de bodems op de voorverwarmde pizzasteen en bak ongeveer 5 minuten.

Vanaf wanneer zijn asperges verkrijgbaar?

Lees het hier

Ook lekker met asperges:

Quiche met asperges en parmaham

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.