Bakgereedschap
- Handmixer
- Keukenmachine met toebehoren
- Staafmixer
- Springvorm van ø 20 centimeter
- Taartkarton van ø 20 centimeter
- Taartring van ø 20 centimeter
- Acetaatfolie
- Siliconen mal voor kant
- Spuitzak
Voorbereiding
- Vet een springvorm van ø 20 centimeter in en bekleed met bakpapier.
- Bekleed de taartring met acetaatfolie.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Week de gelatineblaadjes in koud water.
Sinaasappel-worteltaart
- Snijd de sinaasappel in stukjes en pureer met de staafmixer.
- Klop de puree met de eieren op hoge snelheid in ongeveer 4 minuten luchtig.
- Giet de zonnebloemolie er langzaam op lage snelheid bij.
- Meng de bloem, bakpoeder, baksoda, kaneel en nootmuskaat er op lage snelheid door.
- Spatel de geraspte wortel erdoor.
- Giet in de springvorm en bak in 40 minuten gaar.
Sinaasappelcurd
- Verwarm de sinaasappelrasp, -sap, suiker, water, zout en maïzena tot een dik mengsel.
- Klop de eidooiers los.
- Giet een beetje warm sap bij de dooiers en roer goed door.
- Giet alles terug in de pan en verwarm nog kort op.
- Haal de pan van het vuur en voeg de boter in blokjes toe.
- Roer tot de boter is gesmolten.
- Giet in een platte schaal, dek af met folie en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Roomkaas vulling
- Los de gelatinepoeder op in het water.
- Mix de roomkaas met de suiker glad.
- Voeg de slagroom toe en mix even mee.
- Voeg de gelatine toe.
- Roer er 330 gram van de afgekoelde sinaasappelcurd door.
Afdekgelei
- Verwarm het water, citroensap en suiker tot de suiker is opgelost.
- Haal de pan van het vuur en roer de uitgeknepen gelatineblaadjes erdoor.
- Laat de gelei afkoelen en indikken in de koelkast.
Eetbaar kant
- Zet de oventemperatuur op 60 graden.
- Breng het water aan de kook.
- Mix met de glucose en tylose poeder tot je geen witte stukjes meer ziet.
- Laat 5 – 10 min rusten.
- Voeg de maïzena en de poedersuiker toe. Roer goed door.
- Roer de witte kleurstof erdoor.
- Maak het mengsel smeerbaar met 1 tot 2 druppels water.
- Smeer uit in de siliconen mal met kantpatroon. Vul goed, zodat er geen scheurtjes in de kant kunnen komen.
- Droog de mal 30 minuten in de oven.
Samenstellen
- Zet de taart op een taartkarton.
- Plaat de taartring hier overheen.
- Giet de roomkaasvulling in de vorm.
- Laat opstijven in de koeling.
- Doe de overgebleven sinaasappelcurd in een spuitzak.
- Spuit een mooie rand curd over de taart.
- Laat opnieuw opstijven in de koeling.
- Verwijder de taartring.
- Versier de bovenkant van de taart met het fruit.
- Smeer er de afdekgelei over.
- Spuit het eetbare kant goud.
- Plaats deze om de rand van de taart heen.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.