Wat deze kroonluchter vol koeken bijzonder maakt? De kattentongen zijn niet langwerpig, maar rond. Kan je extra lang genieten van deze koekjes.
Bakbenodigdheden
- Steekring koekjes
- Steekring klein
- Frame voor koekjes
- Kersthaakjes
- Spuitzakken
- Spuitmondjes
- Staande mixer met toebehoren
- Kommen
- Keukenweegschaal
- Rooster
- Bakpapier
- Zeef
- Spatel
- Kleurstof groen
- Kleurstof roze
- Kleurstof blauw
Voorbereiding voor de koeken
- Verwarm de oven voor op 160 graden.
Romia’s
- Meng de boter, merg van een vanillestokje en een snufje zout in een kom zalvig.
- Voeg de poedersuiker en het eiwit toe.
- Zeef de tarwebloem boven het mengsel en meng dit goed door.
- Doe het beslag in een spuitzak.
- Spuit ringetjes met een diameter van ongeveer 10 centimeter.
Romia vulling
- Breng de suiker, glucose, boter en slagroom in een steelpan aan de kook.
- Haal de steelpan van het vuur en voeg de geschaafde amandelen toe.
- Laat de vulling afkoelen.
- Doe de vulling in een spuitzak.
- Spuit kleine rondjes in de ringen van de romia’s.
- Bestrooi de romia’s met amandelschaafsel.
- Bak de romia’s gaar in 23 minuten.
Kattentongen
- Meng de boter, suiker, merg van een vanillestokje, citroenrasp en zout in een kom tot een luchtig geheel.
- Voeg het eiwit toe.
- Zeef de bloem boven de kom en meng dit goed door.
- Voeg een paar druppels citroenolie toe.
- Doe het beslag in een spuitzak en spuit in een bakvorm kleine streepjes van ongeveer 1 centimeter.
- Bak de koekjes gaar in 8 minuten. Draai de bakplaat na 4 minuten om.
Spritsen
- Verwarm de oven voor op 170 graden.
- Kneed de boter zalvig en voeg beetje bij beetje de witte basterdsuiker en poedersuiker toe.
- Voeg de melk toe en spatel dit door het mengsel.
- Zeef de tarwebloem en een snufje zout boven het mengsel en meng dit goed door.
- Doe het beslag in een spuitzak met een kartel spuitmondje en spuit s-vormpjes op een beklede bakplaat.
- Bak de spritsen gaar in 20 minuten.
Decoratie
- Smelt 2/3 pure chocolade au bain-marie en tempereer dit tot 38 graden.
- Voeg 1/3 koude chocolade toe aan de warme chocolade en laat de temperatuur verder dalen naar 31 graden.
Opbouw van de kroonluchter vol koeken
- Dip de spritsen in de pure chocolade en laat ze uitharden.
- Plaats in alle koeken een haakje en hang ze in de kroonluchter.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.