Geef je citroen meringuetaart net wat meer diepte met de smaak van gepocheerde perziken.
Bakbenodigdheden
- Staande mixer met toebehoren
- Blindbakbonen
- Kom
- Springvorm
- Bakpapier
- Bakspray
- Snijplank
- Pannenlikker
- Onderzetter
- Azijn
- Keukenpapier
- Keukenthermometer
- Brander
Voorbereiding voor de meringuetaart
- Week de gelatine voor minstens 10 minuten in een bakje met koud water.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Vet de springvorm in en bekleed de springvorm met bakpapier.
Citroenreepjes decoratie
- Schil de citroen in brede reepjes.
- Leg de citroenreepjes in een kom met water.
- Kook de citroenreepjes 3 keer 10 minuten, giet ze vervolgens af.
- Verwarm de suiker met 200 milliliter water in een steelpan en maak hier suikerwater van.
- Kook de citroenreepjes 20 minuten in het suikerwater.
- Laat de citroenreepjes uitlekken, dip ze in suikerkorrels en leg ze apart voor de opbouw van de meringuetaart.
Pasteideeg
- Kneed de bloem, boter, water, olie, een snufje zout en een snufje kristalsuiker in een kom tot een egaal deeg.
- Verpak het deeg in verhoudfolie en laat het 30 minuten rusten. Voeg nog een beetje extra olie toe als het deeg te droog is.
- Verdeel het deeg over de springvorm en leg er de blindbakbonen overheen. Zorg ervoor dat het deeg een mooi randje heeft.
- Bak het deeg gaar in 15 tot 20 minuten in de voorverwarmde oven.
- Maak van het overgebleven deeg kleine blaadjes, smeer deze in met ei en bak ze gaar in 10 minuten.
Citroen cremeux
- Snijd de roomboter in blokjes.
- Breng het sap van 2 citroenen met de suiker in een steelpan aan de kook.
- Klop de eieren los in een aparte kom.
- Giet het citroenmengsel al roerend bij de eieren en doe dit vervolgens weer terug in de steelpan.
- Verwarm het mengsel tot 85 graden, zodat het gaat binden.
- Haal de steelpan van het vuur, voeg de gelatine en de boter toe en laat dit smelten.
- Laat het mengsel staan totdat het is afgekoeld, maar nog niet is opgesteven. Roer het mengsel vervolgens goed door.
Gepocheerde perziken
- Maak met een scherp mes een kruisje in de onderkant van de perzik.
- Trek voorzichtig het velletje van de perzik of dompel ze kort onder in kokend water tot het velletje bij de inkeping begint te krullen.
- Snijd de wilde perziken in helften en dompel ze onder in perziklikeur.
- Verwarm de perziken voor 4 minuten in een steelpan, snijd ze vervolgens in kleine stukjes en laat ze afkoelen.
Italiaanse meringue
- Klop de eiwitten met 30 gram suiker en een snufje zout in een kom stijf.
- Verwarm de overgebleven suiker met het water in een steelpan tot 118 graden.
- Giet de suikersiroop bij de stijve eiwitten en blijf kloppen tot de temperatuur is verlaagd.
- Doe de meringue in een spuitzak met spuitmondje 1M.
Opbouw van de meringuetaart
- Vul de bodem van de meringuetaart met een laagje citroencrème.
- Leg er vervolgens een laagje met perziken bovenop en verdeel een laagje citroencrème over de taart, tot de rand.
- Spuit een klein randje meringue op de taart, hier kunnen de deegblaadjes op geplakt worden.
- Spuit de meringue op de taart.
- Verdeel de citroenrasp over de meringue.
- Verdeel de bloemetjes en de citroenreepjes over de meringue.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.