Bakgereedschap
- Keukenmachine met toebehoren
- Springvorm 22 centimeter
- Springvorm 18 centimeter
- Springvorm 12 centimeter
- Vormen voor chocolade decoratie
- Pan
- Spatel
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 150 graden.
Taart
- De bodem van drie vormen van 22, 18, 12 centimeter bekleden met bakpapier en de wanden invetten.
- De boter en de chocolade onder voortdurend roeren smelten in een pannetje. Het mengsel moet net vloeibaar zijn, maar niet heet worden.
- In de keukenmachine de walnoten en de amandelen fijn malen.
- De eiwitten met de vanillesuiker en het zout stijf kloppen.
- De dooiers met de suiker loskloppen. De gemalen noten op het eiwit strooien en het chocolademengsel en de losgeklopte eidooiers daarop gieten.
- Het geheel voorzichtig door elkaar scheppen en in de bakvormen gieten.
- Gedurende 30-40 minuten in het midden de voorverwarmde oven afbakken.
- Als de taart gaar is, deze op een bord storten, het bakpapier eraf trekken en inpakken in aluminiumfolie.
- De taart koelt nu af terwijl het vocht condenseert en dat zorgt voor een lekker sappige taart.
Vulling
- Eiwit in vetvrije kom stijf en romig kloppen.
- Slagroom opkloppen, boter zalvig draaien.
- Chocolade au bain-marie smelten en ondertussen melk met custardpoeder en espresso’s verwarmen en iets laten indikken. Beiden laten afkoelen.
- Familie maken met slagroom en custardmengsel en samen met chocolade, zout en boter tot een gladde vulling spatelen en vervolgens met eiwit mengen.
- Tot gebruik in de koelkast bewaren.
Koffielikeur
- Van suiker en 120 gram water een siroop maken en de overige ingrediënten toevoegen en kort mee verwarmen.
- Laat afkoelen.
Extra
- Chocolade tempereren en de helft over de vormen verdelen.
- Laat de chocolade uitharden en haal uit de vormen.
Afwerken/decoratie
- Taarten over de lengte doormidden snijden, lagen opvullen met de vulling, taart opbouwen en afstrijken met de overige getempereerde chocolade.
- Decoreer de taart met de chocoladevormen.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.