E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Gevulde boterkoek

Niets lekkerder dan een stukje boterkoek bij de koffie of thee. Robèrt maakt ze gevuld met spijs en een vleugje citroen. Dit recept is voor 2 stuks.

Koekjes
(9) reviews

Ingrediënten

Gevulde boterkoek

  • 100 gram basterdsuiker
  • 100 gram kristalsuiker
  • 200 gram boter
  • 230 gram bloem
  • 35 gram ei
  • 15 gram citroenrasp
  • 3 gram zout
  • 500 gram amandelspijs
  • 1 ei losgeklopt
  • halve amandelen

Bereidingswijze

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 190 graden.

Bakbenodigheden

  • deegroller
  • steker van 20 centimeter Ø
  • steker van 17 centimeter Ø
  • 2 aluminiumschaaltjes of bakvormen van 17 centimeter Ø

Gevulde boterkoek

  • Kneed een homogeen deeg van alle ingrediënten, behalve van de amandelspijs, het losgeklopte ei en de halve amandelen.
  • Rol het deeg uit tot een lap van 3 mm dik en steek er 2 plakken van 20 centimeter Ø uit.
  • Bekleed met de plakken de bakvormen.
  • Roer de helft van het losgeklopte ei door de spijs om het een beetje af te slappen.
  • Verdeel de spijs gelijkmatig over de bakvormen.
  • Rol de rest van het deeg uit.
  • Steek er 2 plakken van 17 centimeter Ø uit.
  • Dek met de plakken de spijs af; druk de randjes goed aan.
  • Strijk de bovenkant van de boterkoeken af met de rest van het losgeklopte ei.
  • Decoreer met de halve amandelen.
  • Strijk de koeken nog een keer af met ei.
  • Bak ze in ongeveer 20 minuten gaar in de oven.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.